Foto: AP/Scanpix
Pieredzējusī Latvijas modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska piektdien kvalificējās Lielbritānijā notiekošā Eiropas čempionāta finālam, iesaistoties cīņā par dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Rubļevska kvalifikācijas sacensību A grupā bija 16.vietā. Savā kroņa disciplīnā paukošanā Latvijas pārstāve ar 266 punktiem bija pirmā, bet peldēšanā ar 246 punktiem viņa bija 24.pozīcijā. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņa ar 489 punktiem ieņēma 16.vietu.

Summā Rubļevska iekrāja 1001 punktu.

Tikmēr otra Latvijas pārstāve Olga Šislova startēja B grupā, kur paukošanā viņa ar 154 punktiem ieņēma pēdējo, 27.vietu. Peldēšanā Latvijas pārstāve ar 281 punktu bija 13.pozīcijā, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņai 406 punkti, kas deva 24.vietu.

Kopsummā Šislova ar 841 punktu ierindojās 27.pozīcjā B grupā, bet finālu Latvijas pārstāvei sasniegt neizdevās.

Kvalifikācijas sacensībās 54 sportistes tika sadalītas divās grupās. Finālam kvalificējās katras grupas 12 labākās, kā arī 12 nākamo labāko rezultātu īpašnieces, kur vidū bija arī Rubļevska.

Jau vēstīts, ka ceturtdien finālsacensības vīriem sasniedza Deniss Čerkovskis, kurš ar 1139 punktiem savā kvalifikācijas grupā ieņēma devīto pozīciju.

Finālsacensības kungiem iecerētas sestdien, bet svētdien par medaļām cīnīsies dāmas.

Šajā Eiropas čempionātā noris arī atlase nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Tajās iekļūs finālsacensību astoņi labākie atlēti, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas arī 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!