Foto: F64
Latvijas pieredzējusī modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska, kā arī gados jaunā Olga Šišlova trešdien nespēja pārvarēt Polijā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības.

Pirmajā disciplīnā, kas bija paukošana, Rubļevska no 27 cīņām uzvarēja 20, kas deva 258 punktus un otro vietu A kvalifikācijas grupā. Savukārt sekojušajā peldēšanas disciplīnā Rubļevska savā grupā apsteidza tikai vienu sportisti un uzrādīja 27.labāko rezultātu, kas viņai deva 250 punktus.

Pēc divām disciplīnām Rubļevska A kvalifikācijas grupā ieņēma 12.vietu, tomēr apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā savas pozīcijas neuzlaboja, uzrādot 17.labāko laiku un iegūstot 519 punktus. Ar summā iegūtiem 1027 punktiem viņa savā kvalifikācijas grupā ieņēma 14.pozīciju.

Tikmēr Šišlova B kvalifikācijas grupā paukošanā bija vien 25.vietā, tiekot pie 162 punktiem. Savukārt veiksmīgāka viņai padevās peldēšana, kurā viņai piektā vieta un 303 punkti, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā ieņemta astotā pozīcija un iegūti 540 punkti.

Par spīti labiem rezultātiem otrajā un trešajā disciplīnā, Latvijas pārstāve ar 1005 punktiem savā kvalifikācijas grupā ieņēma vien 19.vietu.
Lai pārvarētu kvalifikācijas sacensības, sportistēm savā grupā bija jāiekļūst labāko astoņniekā vai jābūt starp nākamajām 12 labākajām sportistēm visu grupu summā. Rubļevska sacensības noslēdza 43.vietā, bet Šišlovai dalīta 57.pozīcija.

Finālsacensības sievietēm gaidāmas piektdien.

Ceturtdien kvalifikācijas sacensības aizvadīs kungi, kur Latviju pārstāvēs Deniss Čerkovskis un Pāvels Švecovs.

Kungiem finālsacensības norisināsies sestdien, bet svētdien gaidāma jauktā stafete.

Šopavasar, 22.maijā, Rubļevskai piedzima dēls, bet jau pēc desmit dienām divu bērnu māmiņa atsāka treniņus, lai gatavotos pasaules čempionātam. Pērn Rubļevska no Latvijas pārstāvjiem pasaules čempionātā bija visveiksmīgākā, izcīnot devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!