Ukrainā dzimušais pieccīņnieks Ruslans Nakoņečnijs ceturtdien, 15. oktobrī, ar Saeimas lēmumu tika uzņemts Latvijas pilsonībā.

Par 1989. gadā dzimušā sportista uzņemšanu Latvijas pilsonībā balsoja 92 deputāti.

"Sportists savā vēstulē Saeimai pauž vēlmi arī turpmāk dzīvot un strādāt Latvijā un kā sportists pārstāvēt mūsu valsti starptautiskajā arēnā. Nakoņečnijs vēstulē norāda, ka pēc uzņemšanas Latvijas pilsonībā atteiksies no Ukrainas pilsonības," teikts Saeimas paziņojumā.

Nakoņečnijs dzimis Ukrainas austrumos, kur arī pavadījis visu mūžu. Treniņus viņš aizvadīja Ukrainas pieccīņas centrā Doņeckā, bet dzīvoja Luhanskā. Tomēr 2014. gadā pēc situācijas saasināšanās Ukrainas austrumos un kara sākšanās sportists sāka meklēt iespējas, kā turpināt savu karjeru.

Tā kā viens no Latvijas pieccīņnieku treneriem ir Ukrainā dzimušais Mihails Jefremenko, tad Nakoņečnijs prasījis par iespēju sacensībās pārstāvēt Latviju. 2014. gada nogalē sportists ieguva uzturēšanās atļauju Latvijā, bet Ukrainas Pieccīņas federācija ļāva Nakoņečnijam pārstāvēt sacensībās Latviju. Jau drīz pēc nokļūšanas Latvijas komandā Nakoņečnijs pārsteidza pieccīņas pasauli, uzvarot 2015. gada Pasaules kausa izcīņas posmā Kairā.

Tagad Nakoņečnijs, izejot daudzus juridiskos posmus, saņēmis Latvijas pilsonību un drīkstēs pārstāvēt Latvijas komandu 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ja spēs kvalificēties tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!