Foto: Publicitātes foto
28. septembrī sāksies programmas "Atrodi savu sporta veidu" ceturtā sezona. Šobrīd notiek pieteikšanās jaunajam 2020./2021. mācību gadam, ziņo programmas vadītājs.

"Programma "Atrodi savu sporta veidu" – vienīgā vieta Latvijā, kur bērniem no septiņu gadu vecuma ir iespēja izmēģināt un nodarboties ar visdažādākajiem sporta viediem, ar kuriem nav saskarsmes ikdienā," saka Jānis Sprukts, programmas vēstnesis. "Šeit bērni nodarbojas ar beisbolu, BMX, cīņas sporta veidiem, visiem zināmajiem sporta veidiem – basketbolu, florbolu, futbolu, handbolu, tenisu, vieglatlētiku, volejbolu un arī ar manu sporta veidu – hokeju!"

Programma guvusi ievērību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, jo šogad ir pievienojies "Goda treneris" Andrejs Lēmanis, Austrālijas basketbola treneris, kurš uzsver: "Ticu, ka programma drīz būs pieejama visā Latvijā, lai visiem bērniem būtu dota iespēja, ko sniedz šī programma."

Programma tiek nodrošināta Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, tuvākajā laikā, Jēkabpilī, un drīzumā Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī un Ogrē.

Attīstība notiek ik gadu, ar treneru un pedagogu iniciatīvām, ar pašvaldību, bērnu un vecāku līdzdalību. Arī sporta ārsts no ASV, Kārlis Ullis šogad būs līdzās programmas bērnu vecākiem, konsultējot par pareizu bērnu uzturu.

Jaunums šajā gadā programmas "Atrodi savu sporta veidu" ietvaros bija pirmās tiešsaistes konferences: "Talants. Kā to atrast un attīstīt?" organizēšana visiem Latvijas treneriem, vecākiem un citiem interesentiem.

Tāpat jaunums šajā gadā būs testēšana, ko speciāli ir izstrādājis fizioterapeits, VFS treneris, Mg.paed. Normunds Vārpa, ar kuru palīdzību varēs ātri noteikt kvalitatīvos un kvantitatīvos rādītājus bērniem.

Lai pieteiktos programmai "Atrodi savu sporta veidu", vecāki aicināti pieteikties līdz 22. septembrim šeit.

Uzziņai par programmu:

  • Programma "Atrodi savu sporta veidu" radīta 2017. gadā ar treneru un pedagogu iniciatīvām, ar mērķi, bērniem jau agrā vecumā rast interesi par sportu kopumā un iespēju nodarboties, izmēģināt daudzus sporta veidus un atrast sev piemērotāko;
  • Bērniem no 7 līdz 12 gadu vecuma;
  • Ietver vairāk kā 10 sporta veidus;
  • Katra nodarbība notiek citā sporta veidā;
  • Par bērna labsajūtu rūpējas atbalsta personāls;
  • Nodarbības vada attiecīgā sporta veida treneri;
  • Programmas ilgums - viens mācību gads;
  • Absolvējot programmu bērni saņem apliecinājumus par piemērotāko sporta veidu;

Kā pēc pirmā mācību gada noslēguma sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis: "Ne katram ir jākļūst par profesionālu sportistu vai olimpieti, taču ir labi izvirzīt mērķus un tiekties uz tiem! Galvenais – lai mūsdienu tehnoloģiju laikmetā cilvēks neaizmirstu par savu ķermeņa fizisko attīstību," uzrunā teica ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!