Latvijas bobsleja četrinieka ekipāža ar stūrmani Sandi Prūsi svētdien Kortinā d'Ampeco (Itālija) izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā, gūstot 2. vietu Pasaules kausa izcīņas 5. posma sacensībās.
Latvijas pirmajā ekipāžā kopā ar Prūsi startēja Mārcis Rullis, Matīss Zacmanis, kā arī Jānis Ozols, un viņu laiks divu braucienu summā bija minūte un 44,67 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Prūsis bija ceturtais, par vienu sekundes simtdaļu atpaliekot no trešās pozīcijas īpašnieka - Vācijas otrās ekipāžas, kuru pilotēja Andrē Lange.

Tomēr teicami veiktais otrais brauciens latviešiem ļāva apsteigt abas vācu kamanas, un summā uzrādīt otro labāko laiku.

Par posma uzvarētāju un Eiropas čempioniem kļuva francūža Bruno Minžona pilotētais četrinieks (1:44,38), kas bija ātrākie abos braucienos.

Trešā vieta un Eiropas čempionāta bronzas godalgas tika Vācijas pirmajai ekipāžai ar stūrmani Kristofu Langenu (1:44:75).

"Tādos brīžos jau neko loģisku pateikt nevar," pēc panākuma sarunā ar Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvi atzina Prūsis. "Šoreiz izdevās viss un arī veiksmīte bija mūsu pusē. Līdz šim sacensībās vairāk par vienu braucienu labi nobraukt nebija izdevies. Prieks, ka otrā vieta izcīnīta posmā, kas ir arī Eiropas čempionāts," teica sudraba medaļas laureāts.

Otra Latvijas ekipāža Gata Gūta vadībā ieņēma 25. vietu 28 kamanu konkurencē. Otrajā braucienā savainoto Rinaldu Dimiņu stūmēja postenī aizstāja Jānis Elsiņš.

Svētdienas vakarā Latvijas bobslejisti dodas uz Franciju, kur Laplaņā nākamās nedēļas nogalē notiks Pasaules kausa izcīņas 6. posms.

Pasaules kausa izcīņas 5. posms:

Četrinieki (Divu braucienu summā)

1. Francija I (Minžons/ Hostašs/ Fokē/ Roberts) 1:44,38

2. Latvija I (Prūsis/ Rullis/ Zacmanis/ Ozols) 1:44,67

3. Vācija I (Langens/ Rūrs/ Placers/ Trefers) 1:44,75

4. Šveice I (Roners/ Nusli/ Hefti/ Šaufelbergers) 1:44,81

5. Vācija II (Lange/ Bērents/ Hope/ Vandersants) 1:44,95

6. Itālija I (G. Hūbers/ Lagrassa/ Ranci/ Kosta) 1:44,97

..25. Latvija II (Gūts/ Rozentāls/ Elsiņš/ Zaporožecs) 1:47,07.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!