Foto: LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge, kurš pēc 12 gadu darba atstās amatu, pēc vēlēšanām neturpinās darbu SOK, vēsta ārvalstu mediji.

70 gadus vecais Beļģijas pilsonis Roge darbu SOK prezidenta amatā noslēgs septembrī, kad noslēdzas viņa pilnvaras. Viņa vadībā olimpiskās spēles kļuva par komerciāli veiksmīgām, un Roge cer, ka nākamais prezidents veiksmīgi turpinās viņa iesākto darbu.

"Es pametīšu SOK pēc savu pilnvaru beigām. Jā, es organizācijā varēju palikt kā izpildkomitejas loceklis, bet iepriekšējam prezidentam labāk nevajadzētu būt tuvumā jaunajam. Es domāju, ka es ar saviem darbiem tiku galā veiksmīgi – cīnījos ar dopingu, izveidoju jauniešu olimpiādes. Visas olimpiskās spēles notika augstā līmenī, un tas nav tikai mans nopelns," aģentūrai AFP teica Roge.

Roge SOK pamet laikā, kad tai ir smaga finansiālā situācija, bet viņš savam pēctecim ieteiks iemācīties ieklausīties citu padomos, kas var palīdzēt atrisināt šīs problēmas.

Roge SOK prezidenta amatā strādā no 2001.gada, kad no šī amata aizgāja ilggadējais vadītājs Huans Antonio Samarančs. Roge, kurš kļuva par astoto prezidentu SOK vēsturē, 2005. un 2009. gadā tika pārvēlēts par prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!