Latvijas florbola virslīgā ("Elvi" florbola līgā") nākamajā sezonā atgriezīsies Rīgas komanda "RTU/Rockets", kas pērnās sezonas 1.līgas regulārajā čempionātā finišēja pirmajā pozīcijā starp pretendentēm uz iekļūšanu virslīgā, vēsta Latvijas Florbola savienība.

No dalības valsts spēcīgākajā līgā jau ir atteikusies "Ogres Vilki" komanda, bet piedāvājums to aizstāt izteikts "RTU/Rockets" vienībai.

"Šis ir milzīgs solis "Rockets" kluba attīstībā. Esmu gandarīts par paveikto un apzinos cik smags darbs ir vēl tikai priekšā," sacīja kluba spēlētājs un treneris Imants Lastovskis. "Šobrīd ir skaidrs, ka "Elvi" līgas klubs balstīsies uz mūsu pašu jauniešu sistēmas kadriem, apvienojumā ar mūsu 2019./2020. sezonas pamatspēkiem, saprotams, ka piesaistīsim arī kādu pieredzējušāku spēlētāju. Sākums noteikti būs smags, bet ar ieguldītu sistemātisku darbu ticu, ka spēsim nostabilizēties un kļūt par stabilu augstākās florbola līgas vērtību. Par uzvārdiem komandā vēl nesteigšos, bet zināms, ka galvenā trenera darbu veiks Mārtiņš Lapsiņš un pats asistēšu, sadalot ar Mārtiņu pienākumus. Treniņus esam sākuši, tagad laiks piemeklēt dažus papildspēkus un atbalstītājus."

Uzaicinājums piedalīties Latvijas 28. čempionāta florbolā virslīgā "Elvi" florbola līgā vīriešiem nosūtīts šādām organizācijām: Stopiņu novada domei, Biedrībai "Sporta klubs "Lielvārde"", Biedrībai "Florbola klubs "Lekrings"", Biedrībai "Sporta klubs "Pārgauja"", Biedrībai "Kocēnu sporta klubs", Biedrībai "Florbola klubs "Kurši"", Nodibinājumam "Valmieras sporta klubs", Bauskas novada pašvaldības iestādes Sporta centram "Mēmele", Biedrībai "Florbola klubs "Ķekavas Bulldogs"", Biedrībai "Florbola klubs "Talsi"", Biedrībai "Florbola klubs "Irlava"" un Biedrībai "Rīga Rockets".

Čempionāta izspēles kārtība jaunajā sezonā būtiskas izmaiņas nepiedzīvos, tomēr vairākas inovācijas nolikumā ir ieviestas. Domājot par vides piesārņojuma samazināšanu, nolikumā vairs netiks noteikts, ka dzeramais ūdens komandām un tiesnešiem obligāti jāizsniedz plastmasas pudelēs un konkrētos tilpumos. Pēc jaunā šī punkta formulējumā dalībniekiem būs jānodrošina iespēja uzpildīt savas pudeles.

Lielākās izmaiņas skars noteikumus par savstarpējo spēļu dienām ģeogrāfiski tuvākajām līgas komandām. Lai samazinātu vienlaicīgi notiekošo maču skaitu, Vidzemes reģiona un Pierīgas reģiona klubiem savas savstarpējās spēles būs jāaizvada darba dienās. Šāds risinājums sezonas laikā lielai daļai florbolistu radīs vairākas brīvas nedēļas nogales, lai veltītu laiku ģimenei, atpūtai vai citām aktivitātēm un samazinātu izdegšanas iespējas. Šāda izkliedēšana ļaus līdzjutējiem klātienē apmeklēt vairāk interesējošo spēļu, nodrošinās tām augstākas kvalifikācijas tiesnešus, lielāku publicitāti un labākus apstākļus TV translācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!