Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amerikas Nacionālās Futbola līgas (NFL) Sietlas "Seahawks" komandas saspēles vadītājs Rasels Vilsons vienojies ar komandu par līgumsaistībām uz nākamajiem četriem gadiem, par ko sportists atalgots ar 140 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu, vēsta BBC.

Vilsonam par līguma parakstīšanu pienākas 65 miljonu dolāru vērta prēmija jeb garantētā summa no minētajiem 140 miljoniem, kas viņam tiks izmaksāta jebkurā gadījumā.

Tādējādi saspēles vadītājs ticis pie NFL vēsturē vislabāk apmaksātā līguma. Vilsons, kurš ar komandu 2014. gadā triumfēja "Super Bowl" finālspēlē, noslēdzis līgumu līdz 2023. gadam.

"Vēlos būt "Seahawks" spēlētājs uz mūžu. Mans mērķis ir nospēlēt 20 gadus, tā kā tad man jau būtu 43 gadi," uzticību klubam pauda 30 gadus vecais saspēles vadītājs.

Sietlas komandu ar Vilsonu pie uzbrukuma grožiem izslēgšanas spēles sasniegusi sešas no septiņām sezonām. Sportists gan 2012. gada draftā tika izvēlēts vien trešajā kārtā ar 75. numuru. Vilsons bija sestais saspēles vadītājs, kuru togad draftēja kāda no NFL 32 komandām.

"Esmu vēlējies būt Sietlā jau kopš drafta. Mana mentalitāte līdz šai dienai ir bijusi likt pārējai 31 komandai likt nožēlot savas izvēles," izteicās Vilsons.

Pirms Vilsona vienošanās apmaksātākais NFL sportists bija Grīnbejas "Packers" saspēles vadītājs Ārons Rodžerss, kurš nopelna 33,5 miljonus ASV dolāru sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!