Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) šogad pirmo reizi vēsturē plānojusi visiem ar slēpošanu saistītajiem sporta veidiem Pasaules kausa noslēguma posmu rīkot vienviet Itālijas Alpos, kur negaidīti iestājusies gandrīz vasara.
Sportisti un treneri turpina ierasties Itālijas Alpu kalnu kūrortos, lai sezonas pēdējās sacensībās sadalītu Pasaules kausus, bet laika apstākļi mudina drīzāk pabāzt slēpes zem gultas.

Bormio, kur paredzētas sacensības kalnu slēpotājiem, gaisa temperatūra dienā sasniedz pat 13 grādus un zaļajās nogāzēs ganībās izlaistās aitas nebūt neliecina par slēpotāju izšķirošo sacensību tuvošanos.

Sacensību rīkotāji svētdien kalnu slēpotājiem pat atcēla treniņbraucienus nobraucienā, cenšoties saglabāt to sniega mazumiņu, kas vēl atlicis.

Arī Santakaterinā, kur sportistiem jāsacenšas ziemeļu divcīņā, laika apstākļi ir drīzāk dienvidnieciski. Pat Livinjo, kas atrodas dziļā ielejā un ir pazīstama ar ilgo ziemas aukstumu, temperatūra zem nulles nokrīt tikai naktīs, bet dienā tā sasniedz pat deviņus grādus.

FIS amatpersonas tomēr cer, ka laiks kaut nedaudz kļūs aukstāks un izdosies aizvadīt sacensības, ko slēpošanas funkcionāri nosaukuši par mini ziemas olimpiskajām spēlēm. Līdztekus kalnu un distanču slēpošanai Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma sacensības paredzētas arī ziemeļu divcīņā, tramplīnlēkšanā ar slēpēm, snovbordā un frīstailā.

"Pasaules čempionātā 1985. gadā šeit mums nācās divu nedēļu laikā sarīkot 12 sacensības, bet tagad piecās dienās sportistiem jāsacenšās 30 disciplīnās," norādīja rīcības komitejas pārstāvis Roberto Panciroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!