Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ilggadējais Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis Diks Paunds aizstāvējis SOK prezidentu Tomasu Bahu un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadītāju Džanni Infantīno par pagātnē notikušo kontaktēšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Gan Bahs, gan Infantīno kopā ar Putinu vēroja futbola Pasaules kausa mačus Maskavā 2018. gadā, kā arī pavadīja laiku citās tikšanās. Bahs ar Putinu tikās arī 2014. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, brīdi pirms Krievija uzsāka Krimas okupāciju.

Pēc šī gada ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā Krievija sāka iebrukumu visā Ukrainas teritorijā, pārkāpjot Olimpisko pamieru.

"Šīs lietas ir kā simboliski žesti. Infantīno un Baham nav karavīru divīziju vai tanku. Ir svarīgi, lai ar pārvaldošajām personām ir pēc iespējas labākas attiecības, jo daudzās valstīs valdības ir ļoti svarīgas, lai būvētu jaunas sporta celtnes un tā tālāk," intervijā Vācijas Radio teica Paunds.

SOK pārstāvis arī teica, ka daudzu federāciju veiktā Krievijas atlētu un komandu izslēgšana ir bijusi pareiza. SOK pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir rekomendējusi starptautiskajām sporta veidu federācijām liegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās, taču nav liegusi amatpersonām ieņemt savus amatus federācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!