Sporta jomā ir iespējams uzlabot finansēšanas vadību, bet liela daļa sporta finansējuma nonāk dārgos sporta veidos, kas neveicina valsts atpazīstamību, diskutējot par Latvijas budžetu secinājusi Fiskālās disciplīnas padome.

Jau gadiem sporta aprindās tiek "lauzti šķēpi" par atsevišķu, dārgu sporta veidu – pārsvarā renes sporta veidu – ievērojamu finansēšanu, atstājot novārtā daudz masveidīgākos un populārākus sporta veidus. Tāpat sporta sabiedrībā bieži tiek diskutēts par vairāku s[porta pasākumu rīkošanas lietderību un tam atvēlēto valsts finansējumu, ko sportā varētu izmantot lietderīgāk. Trešdien, 1. novembrī, valdības ārkārtas sēdē tika lemts par 2024. gada budžetu. Ierasti par valsts budžetu savu atzinumu sniedz Fiskālās disciplīnas padome (FDP), un šogad FDP ziņojumā ietverti secinājumi par sporta nozares finansējuma problēmsituācijām.

Padome publiskojusi uzraudzības ziņojumu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2024.-2026. gadiem un budžetu 2024. gadam. Tajā ietverta arī sadaļa "Fiskālie riski un citi jautājumi", kurā cita starpā FDP skar arī sporta nozares finansēšanu, norādot, ka valstī ir potenciāls ievērojami uzlabot sporta finansēšanas vadību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!