Foto: LETA
Pieteikumus iekļūšanai 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā izpildījuši 26 dažādi sporta veidi, piektdien pavēstījusi Olimpiādes izpildkomiteja.

Tiek uzskatīts, ka lielākās cerības uz iekļaušanu olimpiskajā programmā ir beisbolam un softbolam, kas tika izslēgti pēc 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, tomēr Āzijas reģionā ir ļoti populāri.

Tāpat kā spēcīgs pretendents tiek minēts karatē. Šis ir viens no tikai diviem neolimpiskajiem sporta veidiem, kas iekļauts pirmo Eiropas spēļu programmā. Karatē un skvošs jau 2013.gadā gandrīz izslēdza cīņas sportu no olimpiskās programmas, tomēr toreiz šiem sporta veidiem nedaudz pietrūka.

Citi sporta veidi, kas jau ilgstoši lobē sevi iekļaušanai Tokijas olimpisko spēļu programmā, ir skrituļslidošana, skeitbords, boulings, snūkers, kāpšanas sports, sērfošana un ķīniešu kaujas māksla vušu.

Tāpat pieteikumus iesnieguši izpletņlēkšanas pārstāvji, amerikāņu futbols, bolss, bridžs, šahs, sporta dejas, florbols, frisbijs, korfbols, netbols, orientēšanās, polo, raketbols, sumo, virves vilkšana, zemūdens sports un ūdensslēpošana.

Zīmīgi, ka uz dalību olimpiskajās spēlēs nav pieteikušies tikai septiņi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atzītie sporta veidi, kuru vidū ir tādi kā motosports, krikets un ātrumlaivu braukšana.

Turpinājumā 22.jūnijā tiks atklāts saīsinātais pretendentu saraksts, bet paredzams, ka galējais lēmums tiks pieņemts nākamā gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!