Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas svarcēlājs Vadims Koževņikovs ceturtdien izcīnīja piekto vietu Lietuvā notiekošajā Eiropas čempionātā U-23 vecuma grupā.

Svara kategorijā līdz 85 kilogramiem raušanā Koževņikovs ar 140 kilogramiem uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet grūšanā viņam sekmīgi bija visi trīs mēģinājumi, paceļot 178 kilogramus, kas deva ceturto vietu šajā disciplīnā. Lai iegūtu mazo bronzas godalgu, viņam vajadzēja pacelt vien par kilogramu vairāk.

Summā Koževņikovs tika pie 318 kilogramiem, ieņemot piekto vietu.

Savukārt par čempionu ar 350 kilogramiem kļuva baltkrievs Maksims Mudreuskis.

Tāpat 12.vietu Eiropas U-20 čempionātā kategorijā līdz 94 kilogramiem guvis latvietis Svens Jānis Andžāns.

Raušanā Andžāns ar 123 kilogramiem ieņēma 12.vietu, grūšanā pacēla 140 kilogramus, kas deva 13. vietu un ļāva apsteigt divus konkurentus, bet summā viņš ar 263 punktiem ierindojās 12. pozīcijā.

Kā zināms, talantīgais svarcēlājs Ritvars Suharevs otrdien izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 69 kilogramiem. Suharevs raušanā spēja tikt galā ar 137 kilogramus smagu stieni, kas vēlāk viņam šajā disciplīnā deva mazo sudraba medaļu, bet grūšanā pieveica 160 kilogramus, kas summā deva 297 kilogramus un sudraba godalgu.

Pirms tam svētdien kontinenta U-20 vecuma grupā ļoti pārliecinoši uzvarēja Latvijas talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha, kura tika pie zeltiem arī raušanā un grūšanā.

Klaipēdā notiekošajā Eiropas U-20 un U-23 čempionātā nedēļas nogalē gaidāms arī Latvijas labākā svarcēlāja Artūra Plēsnieka starts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!