ASV smagsvara bokseris Maiks Taisons sestdien Mančestrā savam pretiniekam - britam Džuliusam Frensisam - neatstāja nekādas cerības uz panākumu, un jau otrā raunda vidū tiesnesis cīņu bija spiests apturēt, piespriežot uzvaru amerikānim.
Četru minūšu un trīs sekunžu laikā Frensiss jau piecas reizes pabija nokdaunā, un kļuva skaidrs, ka ne velti bukmeikeri savas likmes bija noteikuši 100-1 par labu Taisonam.

Uz daudzajiem spēcīgajiem amerikāņa sitieniem Frensiss spēja atbildēt tikai ar dažiem, kas drīzāk izskatījās pēc grūšanas un bakstīšanas. Pēc pirmā nokdauna kādas 30 sekundes pirms pirmā raunda beigām kļuva skaidrs, ka britam nav nekādu cerību pat pabeigt cīņu līdz galam.

"Mani izbrīnīja, ka viņš [Frensiss] nemitīgi cēlās kājās, lai gan daži sitieni pa ķermeni man izdevās itin pamatīgi. Zināju gan, ka dzimtajā pilsētā pretinieks jutīsies īpaši iedvesmots. Pagaidām līdz cīņām par tituliem man vēl tāls ceļš ejams, tomēr centīšos šo mērķi sasniegt", teica uzvarētājs, kurš, kopš 1997. gadā dēļ boksa mačā sakostās Evandera Holifīlda auss saņemtās diskvalifikācijas, ringā aizvadījis tikai septiņus raundus.

Taisons, kuram ASV radās problēmas ar boksera licences pagarināšanu, Eiropā aizvadīja savu pirmo cīņu, kuru klātienē vēroja 21 000 skatītāju. Pēc uzvaras pār Frensisu amerikāņa rēķinā ir 47 uzvaras 50 cīņās.

Frensiss par cīņu saņēma 560 000, bet Taisona honorārs tiek lēsts uz 8-11 miljoniem dolāru. Tiesa, abiem pienāksies vēl papildu summa par ienākumiem no mača televīzijas pārraides.

Skandalozajam amerikāņu bokserim, kam divreiz nācies pavadīt kādu laiku ieslodzījumā par izvarošanu un uzbrukumu diviem autobraucējiem pēc satiksmes negadījuma, neraugoties uz britu likumdošanu, kas aizliedz krimināli sodītiem ārzemniekiem apmeklēt Apvienoto Karalisti, tomēr tika ļauts boksēties Mančestrā. Par to ASV sportists īpaši pateicās britu Iekšlietu ministram Džekam Strovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!