Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē Tallinā jau 13. gadu norisinājās vienas no vadošajām BMX frīstaila un skeitborda sacensībām pasaulē "Simple Session".

Skeitborda sacensībās uzvarēja Makss Kruglovs no Krievijas, savukārt BMX frīstaila sacensībās pirmo vietu izcīnīja Kevins Perasa no Meksikaso, trajā vietā ierindojās pagājušā gada "Ghetto Games" festivāla uzvarētājs Mihaels Berans no Čehijas, bet brits Harijs Mains - trešajā. Skeitbordā sudraba medaļu ieguva Kevins Heflers no Brazīlijas, un bronzu - nīderlandietis Tims Zoms.


Šogad otro reizi norisinājās BMX frīstaila sacensības sievietēm, kas pasaules vadošajās sacensībās ir retums. No 11 dalībniecēm labākā bija pagājušā gada uzvarētāja Kamila Arambura no Čīles, otrā Endžija Marino no ASV, bet trešā - Džordžija Vītija no Lielbritānijas.

"Red Bull" skeitborda labāko triku izpildīja nīderlandietis Tims Zoms, bet BMX labākais triks padevās Stīvijam Čērčilam no ASV.

No latviešiem BMX sacensībās 25.vietā, vienu vietu aiz finālistiem, palika Eduards Zunda, ventspilnieks Viktors Kronbergs ierindojās 44.vietā, bet Jānis Čunčulis 56.vietā. No skeitbordistiem finālam kvalificējās "Clockwise.lv" braucējs Raitis Helmanis no Salaspils. Kopumā sacensībās piedalījās 104 pasaules labākie BMX frīstailisti un 71 skeitbordists no vairāk kā 30 pasaules valstīm.

"Simple Session" sacensības ir īpašas ar plašo un interesanto dalībnieku sarakstu, kur satiekas vairāki "X Games" uzvarētāji, tāpat jaunie talanti, kas sacensības padara interesantas skatītājiem.

Katru gadu speciāli sacensībām tiek būvēts jauns skeitparks, ko projektē pasaulē labākais parku plānotājs Neits Vesels. Šogad būvēt skeitparku palīgā devās arī latviešu skeitparku būvētāji "Mind Work Ramps".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!