Pārliecinošu panākumu Baltijas Izaicinājuma kausa spēlē svētdien guva Latvijas spēcīgākā handbola komanda Dobeles "Tenax", kas ar 51:30 (22:17) savā laukumā pieveica Baltkrievijas komandu Minskas "Vitjaz".

Cīņā pret sacensību pastarīti Latvijas čempioniem pārsvars bija jau pirmajā puslaikā, tomēr epizodiski vadībā izdevās izvirzīties arī baltkrievu klubam. 23.minūtē "Tenax" nokļuva iedzinējos ar 14:16, bet puslaika izskaņā veica izrāvienu 8:1 un pārtraukumā devās ar piecu vārtu pārsvaru - 22:17.

Otrajā puslaikā intriga ātri vien izplēnēja - dobelnieki dominēja laukumā, viegli pārvarot "Vitjaz" aizsardzību un kopumā gūstot 51 vārtus. Latvijas čempioni aizvadīja savu rezultatīvāko spēli šajā sezonā un pārspēja "Vitjaz" ar 51:30. Līdz šim Baltijas Izaicinājuma kausā visvairāk vārtu vienā spēlē bija guvusi Igaunijas komanda "Viljandi" (40 vārtus uzvarā pār "Vitjaz"). Savukārt dobelnieku rezultatīvākā spēle līdz šim šajā sezonā bija Rīgas čempionātā pret Stopiņu NHK - 50:15.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar desmit gūtajiem vārtiem bija Andis Ērmanis, bet astoņas reizes precīzs bija Egils Politers.

Tikmēr neveiksmi svētdien piedzīvoja cita Latvijas vienība "Celtnieks"/LSPA, kas ar 24:28 (9:11) piekāpās "Viljandi" komandai.

Gūstot četrus vārtus pēc kārtas, "Celtnieks"/LSPA cīņas ievadā pārņēma vadību ar 7:5 un vadībā bija vēl 27.minūtē. Tomēr, ielaižot trīs vārtus pēc kārtas, pārtraukumā Latvijas klubs devās ar divu vārtu deficītu - 9:11.

Otrā puslaika gaitā "Celtniekam" izdevās līdzsvarot rezultātu (15:15), taču tam puslaika vidū sekoja neveiksmīgas astoņas minūtes, kuras tika zaudētas ar 1:7, un pretinieki tika palaisti tālu priekšā - 16:22. Lai gan izdevās pusi deficīta atspēlēt, "Viljandi" rīdziniekiem sagādāja ceturto zaudējumu astoņās spēlēs - 24:28.

Latvijas komandas līderis Artūrs Lazdiņš šoreiz guva septiņus vārtus, bet ar pieciem precīziem metieniem piebalsoja Lauris Eglītis.

Kā zināms, dienu iepriekš "Celtnieks"/LSPA 30:28 uzvarēja "Vitjaz", bet "Tenax" ar 27:29 piekāpās "Viljandi".

Ar desmit punktiem astoņās spēlēs "Tenax" komanda kopvērtējumā atrodas trešajā vietā, kamēr līderos ar 12 un 11 punktiem ir Klaipēdas "Dragunas" no Lietuvas un "Viljandi". Tikmēr "Celtnieks"/LSPA ar septiņiem punktiem atrodas ceturtajā vietā sešu klubu konkurencē.

Latvijas čempione Dobeles "Tenax" Baltijas līgas apritē atgriezusies pēc gada pārtraukuma. Pirms divām sezonām dobelnieki finišēja septītajā vietā, apsteidzot vienīgi citu Latvijas vienību LSPA/NB-SAN. Savukārt iepriekšējā sezonā tieši LSPA komanda bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā turnīrā, ierindojoties sestajā vietā astoņu vienību konkurencē.

Šogad Baltijas turnīrs sadalīts divos līmeņos - Baltijas līgā un Izaicinājuma kausā -, kuros spēlē pa sešām komandām. Izaicinājuma kausa izcīņā spēlē tās vienības, kas dažādu iemeslu dēļ nevar startēt augstākajā līmenī.

Četras labākās komandas pavasarī startēs Baltijas Izaicinājuma kausa finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!