Foto: EPA/Scanpix/LETA

Japānas autobūves uzņēmums "Toyota" atklājis septiņu robotu sēriju, kura radīta 2020. gada Tokijas olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm, vēsta portāls "designboom.com".

Iniciatīva veikta, lai visiem skatītājiem sagādātu ērtāku mobilitāti un tiktu optimizēta gan dalībieku, gan līdzjutēju dalība olimpiskajās spēlēs.

Zilā krāsā esošais talismans Miraitova un rozā Someitija parūpēsies par publikas un līdzjutēju izklaidēšanu.

Foto: "Toyota"

Savukārt humanoīdais robots "T-HR3" (attēlā redzams augšējā stūrī pa labi) izgatavots, lai tas komunicētu ar pašiem sportistiem. Attālās atrašanās vietas komunikācijas robots "T-TR1" (attēlā redzams augšējā stūrī pa kreisi) domāts, lai translētu sporta notikumos visapkārt pasaulei.

"Piegāžu atbalsta robots" jeb DSR (pirmais no kreisās) spēs skatītājiem piegādāt uzkodas, kuras būs pasūtāmas no viedierīces. "Cilvēku atbalsta robots" jeb HSR (pa vidu) palīdzēs līdzjutējiem nonākt savās vietās, bet "laukuma atbalsta robots" (FSR) palīdzēs darbiniekiem atgūt dažādās sporta disciplīnās mestus priekšmetus.

2020. gada Tokijas olimpiskās spēles ritēs no 24. jūlija līdz 9. augustam, bet paralimpiskās spēles paredzētas no 25. augusta līdz 6. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!