Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 6. martā, Rīgā sākas Latvijā lielākais boksa turnīrs tikai daiļā dzimuma pārstāvēm "3. Rīgas sieviešu boksa kauss 2020" ("3rd Riga Ladies Boxing Cup 2020"), kas risināsies trīs dienas.

Sieviešu boksa kausu jau trešo gadu pēc kārtas organizē boksa klubs "IN-FIGHT" Oskara Boķa vadībā. Arī šogad tas notiks Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē, Grostonas ielā 5.

Dalībai sacensībām ir saņemti vairāk nekā 150 pieteikumi no daudzām valstīm: Latvijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Dānijas, Vācijas, Īrijas, Itālijas, Izraēlas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Igaunijas, Lietuvas, Čehijas, Melnkalnes, Slovākijas, Ungārijas un citām.

Organizētāji ir gandarīti par lielo pieteikumu skaitu, jo tas parāda, ka komandas ir gandarītas gan par turnīra izaugsmi, gan organizatorisko līmeni. Šogad starptautiskajās sacensībās "3.Rīgas sieviešu boksa kauss 2020" Latviju pārstāvēs 11 meitenes, tai skaitā jaunā Latvijas zvaigzne un sudraba godalgas ieguvēja Eiropas junioru čempionātā 2019 Nikolina Boķe.

Kā norāda rīkotāji, turnīra rīkošanas datumi nav izvēlēts nejauši - ir ļoti simboliski sapulcināt Rīgā tik daudzu valstu spēcīgākās meitenes tieši pirmajās pavasara dienās. Sieviešu bokss tika iekļauts olimpisko spēļu sistēmā 2012. gadā, un kopš tā laika šis sporta veids kļūst arvien populārāks pasaulē un arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!