Foto: LETA

Rīgas domes kausa noslēdzošajā mačā gūto traumu dēļ Latvijas vīriešu handbola izlasei nākamā gada sākumā paredzētajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma mačā ar Bosniju un Hercegovinu būs jāiztiek bez vārtsarga Edgara Kukšas, kā arī malējiem spēlētājiem Ērika Blūma un Oskara Arāja.

Sestdien notikušajā Rīgas domes kausa spēlē Latvija ar 24:20 pieveica Slovākijas valstsvienību, izcīnot otro vietu turnīrā. Jau iesildoties pirms šīs spēles traumu guva Kukša, bet vēlāk mača gaitā laukumu pameta arī Blūms un Arājs.

Vēlāk konstatēts, ka viņiem būs jāizlaiž vismaz 2.janvārī paredzētais mačs Sarajevā. Pagaidām vēl nav zināms, vai kāds no viņiem varēs piedalīties nākamajā kvalifikācijas turnīra spēlē, kurā 5.janvārī Dobelē tiks uzņemti tie paši bosnieši.

2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēc divām kārtām Latvijas izlase ar divām uzvarām ir grupas līdere, bet nākamo posmu sasniegs vien labākā vienība. Šajā grupā spēlē arī Bosnija un Hercegovina, Portugāle un Igaunija.

Noslēdzošajos četros kvalifikācijas turnīra mačos Latvijai mācību dēļ nevarēs palīdzēt arī Māris Veršakovs, kurš Rīgas domes kausā atgriezās izlasē pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma, kā arī rokas savainojumus guvušie saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds un kreisais ārējais spēlētājs Austris Tuminskis.

Latvijas vīriešu handbola izlases kandidātu saraksts - Andis Ērmanis, Einārs Kiršteins, Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš, Raitis Puriņš, Elvijs Borodovskis, Ingars Dude, Kristaps Ence, Aivis Jurdžs, Evars Klešniks, Dainis Krištopāns, Artūrs Kuģis, Uldis Lībergs, Jānis Pavlovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!