Foto: AP/Scanpix

Kanādu pārstāvošais Latvijas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Mihails Cirkunovs sestdien Lasvegasā prestižās UFC organizācijas rīkotajā turnīrā piedzīvoja zaudējumu.

Cirkunovs pirmajā raundā pēc 71 sekundes at tehnisko nokauti piekāpās amerikānim Raienam Spenam. Abi cīkstoņi sacentās pussmagajā svara kategorijā, kas MMA ir no 84 līdz 93 kilogramiem.

Pēc pirmās sitienu sērijas Cirkunovs spēja piecelties kājās, bet otrreiz nonākot uz oktagona grīdas, pretiniekam tika piešķirta uzvara ar tehnisko nokautu.

34 gadus vecajam Cirkunovam šī bija pirmā cīņa kopš 2019. gada septembra, kad viņš pārspēja austrālieti Džimiju Kratu. UFC karjerā viņš uzvarēja pirmajās četrās cīņās, bet nākamajās sešās guvis tikai divus panākumus.

Profesionālajā MMA Cirkunovs piedalījies 22 dueļos, kuros izcīnījis 15 uzvaras, no tām četras ar nokautu, bet deviņas - ar sāpju paņēmieniem.

Tikmēr 29 gadus vecajam Spenam UFC ir sešas cīņas, no kurām viņš uzvarēja piecās. Iepriekšējā duelī viņš ar nokautu zaudēja brazīlietim Džonijam Volkeram.

Cirkunovs UFC debitēja 2015. gada augustā. Viņš pirms aptuveni 20 gadiem kopā ar vecākiem emigrēja uz Kanādu, kur dzīvo arī pašlaik, tomēr saikni ar Latviju nav zaudējis un, piemēram, par debiju UFC savā tvitera kontā paziņoja latviski.

Cirkunovs ir tikai otrais Latvijas cīkstonis, kurš noslēdzis līgumu ar UFC - 1997. gadā zem šīs organizācijas karoga vienu dueli aizvadīja divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!