Foto: F64

"Ulbroka"/"Masters" komanda "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīrā regulārā čempionāta mačā piektdien ar 14:3 (6:0, 3:1, 5:2) pārliecinoši viesos uzveica kopvērtējumā pēdējā vietā esošo Ķekavas "Bulldogs".

Uzvarētājiem piecus vārtus guva Kaspars Šķēls, divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles Artūra Jurševska rēķinā, bet Edžus Ceriņš izcēlās ar trim gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Citā mačā "Valmiera"/ViA viesos ar 13:9 (6:1, 1:3, 7:5) pārspēja "Pārgaujas" komandu. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Broks, trīs vārti un rezultatīva piespēle Intam Vilkam, bet trīs vārtus guva Matīss Salmiņš un arī Ričards Eglītis.

Vēl vienā spēlē "Rīga" savā laukumā ar 8:7 (3:4, 2:2, 3:1) uzveica "Bausku". Aivis Barkovskis uzvarētājiem guva trīs vārtus, savukārt Rūdolfs Brikmanis iemeta divus vārtus Bauskas komandas labā.

Čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 49 punktiem 18 spēlēs ir "Lielvārde", kam ar 39 punktiem 20 mačos seko "Ulbroka"/"Masters", no kuras par vienu punktu atpaliek "Valmiera"/ViA.

"Lekrings" ar 37 punktiem 19 mačos patlaban ir ceturtais, tikmēr "Mogo-RTU"/"Rockets" kontā ir 34 punkti.

Savukārt 33 punktus iekrājusi sestajā pozīcijā esošā "Rubene", tālāk "Rīga" ar 28 punktiem ir septītā, bet pirmo astotnieku ar 21 punktu noslēdz Liepājas "Kurši".

Turpinājumā "Talsi"/"Krauzers" un "Pārgaujas" rēķinā attiecīgi 20 un 19 punkti, turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru, pie 15 punktiem tikusi "Bauska", bet pēdējie ar deviņiem punktiem ir Ķekavas "Bulldogs".

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 2016.gada 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!