Foto: LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks šobrīd nedomā par savu karjeru, jo viņam daudz svarīgāka ir viņa valsts un savs gods, viņš pastāstīja intervijā ziņu medijam CNN no kādas mājas pagraba Kijevā.

Usiks šobrīd ir viens no pasaules labākajiem bokseriem, kura īpašumā šobrīd ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas supersmagā svara kategorijā. Kad Krievija 24. februārī sāka militāro iebrukumu Ukrainai, Usiks un cits bokseris Vasīlijs Lomačenko devās palīgā savai valstij.

"Ja viņi vēlas atņemt man vai maniem tuviniekiem dzīvības, man jābūt gatavam darīt to pašu, bet es to nevēlos. Es nevēlos šaut, es nevēlos nevienu nogalināt. Bet, ja viņi grasās nogalināt mani, man nebūs citu variantu," intervijā CNN teica Usiks.

Viņš norādīja, ka šobrīd ne no kā nebaidās, tomēr ukrainis nespēj noticēt, ka kaut kas tāds iespējams 21. gadsimtā. CNN norādīja, ka Usiks intervijas laikā bija noguris un emocionāls.

"Bombardēšana ir traka. Viņi tikko meta bumbas Mariupolei, viena mana drauga mājai raķete izpostīja jumtu. Krievi nespēlē spēles," teica Usiks.

Usiks gan nevainoja visus Krievijas iedzīvotājus pie šiem notikumiem, viņš apzinās, ka krievi paši nezina, kas šeit notiek. "Viņi arī ir prezidenta upuri."

Kad Usika dzimtenē plosās karš, Usiks nedomā par savu karjeru un nākamo cīņu.

"Es tiešām nezinu, kad es atgriezīšos ringā," teica Usiks. "Mana valsts un mans gods ir daudz svarīgāki par čempionu jostām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!