Foto: AFI
Par Latvijas Šaha federācijas (LŠF) jauno prezidentu vienbalsīgi ievēlēts uzņēmējs Pēteris Šmidre, informē LŠF preses dienests.

Uzņemoties LŠF vadītāja amatu, Šmidre ir apņēmies veicināt profesionālā šaha attīstību un popularitāti Latvijā, par galveno ilgtermiņa mērķi izvirzot - ierindot šahu Latvijas sporta veidu popularitātes pirmajā trijniekā.

Kā pirmo veicamo LŠF uzdevumu tuvāko nedēļu laikā prezidents noteicis finansējuma jautājumu, lai nodrošinātu Latvijas šahistu dalību starptautiskajos turnīros. Latvijas komandām pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma būs iespēja piedalīties Eiropas komandu čempionātā, kas šī gada novembrī notiks Grieķijā. Vēl šogad plānots viena no LŠF aktivitātēm - Latvijas Klubu kauss, par kuru sīkāka informācija tiks izplatīta jau tuvākajā laikā.

"Pirms piekritu pieņemt piedāvājumu kļūt par Latvijas Šaha federācijas prezidentu, izpētīju šaha kā sporta veida situāciju Latvijā. Jāatzīst, tas bija liels risks, bet vienlaikus arī milzīgs izaicinājums," uzsver P. Šmidre, turpinot: "zinot to, ka šaha vēsture ir senāka par pusotru gadu tūkstoti, zinot, ka šahs ir prāta spēle, kas spējusi izdzīvot tik ilgi tieši tāpēc, ka cilvēkiem patīk pārbaudīt savas prāta spējas, zinot to, ka šahs ir gan sports, gan māksla, gan zinātne, un to, ka šahs fascinē cilvēkus ar zinātnisko domāšanu un vienlaikus arī sekmē un veicina zinātnisko domāšanu, mani īsti mudināja uzņemties LŠF amatu."

Jaunais LŠF prezidents kā federācijas galvenos uzdevumus saskata izpratnes veidošanu par šahu kā loģiskās un zinātniskās domāšanas veicinošu sporta veidu, jaunās šaha paaudzes veidošanu, profesionālā šaha attīstības strauju veicināšanu kā Latvijas tā starptautiskā mērogā. Šmidre saskata visas iespējas šaham kļūt un to veidot par Latvijas tūrisma tēla sastāvdaļu: "Vērmanes dārzā sirmi kungi spēlē šahu katru nedēļu. Kāpēc, lai šī "bilde" nekļūtu par tādu pašu Latvijas vizītkarti kā petanka spēlētāji Francijas parkos."

Bez jaunievēlētā prezidenta valdes darbā iesaistīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un Latvijas telekomunikāciju asociācijas prezidents Jānis Lelis. Darbu valdē un asociācijas viceprezidenta amatus apvienos Guntars Antoms un valdes loceklis, federācijas Ilmārs Krūms. Valdē darbu turpinās arī LŠF ģenerālsekretāre, lielmeistare Ilze Bērziņa, kā arī starptautiskās kategorijas tiesnesis Alberts Cimiņš, Jānis Isakovs, FIDE meistars Egons Lavendelis, Normunds Miezis, Līga Ungure,
No līdzšinējā valdes sastāva darbu neturpinās LŠF prezidents Āris Ozoliņš un valdes loceklis Timo Sas.

Šogad Latvijas komandām pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma būs iespēja piedalīties Eiropas komandu čempionātā, kas novembrī notiks Grieķijā. Šogad plānota vēl viena no LŠF aktivitātēm - Latvijas Klubu kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!