Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šodien Olimpiskajā centrā Rīgā Latvijas Olimpiskās komitejas goda prezidents Vilnis Baltiņš no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Žaka Roges rokām saņēma augstāko SOK apbalvojumu - Olimpisko ordeni.

Foto galerija

Ordenis Vilnim Baltiņam piešķirts par ieguldījumu Olimpiskās kustības attīstībā.

"Šo ordeni uzliek kaklā vienam, taču nopelni ir visai sporta sabiedrībai," īsā runā pēc apbalvojuam saņemšanas teica Baltiņš. "Gribu teikt tikai vienu - olimpiskā kustība nav tikai sports un sports nav tikai olimpiskā kustība."

Vilnis Baltiņš ir Latvijas Olimpiskās kustības atjaunošanas aizsācējs un ilggadējs LOK vadītājs.

SOK Olimpiskā ordeņa pasniegšana pirmo reizi notika 1975.gadā. Ar ordeni apbalvo personas, kas ar saviem darbiem un rīcību iedzīvina Olimpiskos ideālus, atstāj paliekošas pēdas pasaules sporta un Olimpiskās kustības attīstībā. Olimpiskā ordeņa laureātu vidū ir tādas pasaulē pazīstamas sporta personības kā četrkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikā Džese Ouvens, leģendārais kalnu slēpotājs Alberto Tomba, kā arī pasaulē cienījamas personības tādas kā Nelsons Mandela un Indira Gandija.

Pasaulē ir aptuveni tūkstotis SOK Olimpiskā ordeņa kavalieru. Vilnis Baltiņš ir pirmais augstā apbalvojuma saņēmējs Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!