Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Boksa padome (WBA) ir piešķīrusi pasaules čempiona titulu smagajā svarā uz mūžu ("Eternal World Heavyweight Champion") ukraiņu smagsvaram Vitālijam Kļičko, kurš 2013. gadā noslēdza savu profesionālo sporta karjeru, vēsta specializētie mediji.

"Nav nekā neiespējama," balvas pasniegšanas ceremonijā, kas notika Kijevā, teica 45 gadus vecais Kļičko. "Es piedzimu PSRS, kur profesionālais bokss bija aizliegts. Sekoju līdz Taisonam, kad viņš 1986. gadā kļuva par visjaunāko pasaules čempionu, un teicu saviem draugiem, ka reiz arī es kļūšu par čempionu. Un tad vienā jaukā dienā es saņēmu zaļo jostu, kura reiz piederēja Taisonam un Muhamedam Ali. Ir ļoti svarīgi, ka tev ir sapnis, un ir jādara viss, lai to sasniegtu."

Pēc aiziešanas no profesionālā sporta Vitālijs Kļičko pievērsās politikai un tagad ir Kijevas mērs.

Savas boksa karjeras laikā vecākais no brāļiem Kļičko kļuva par pasaules čempionu smagajā svarā trijās prestižās versijās - Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa padomes (WBC) un respektablā žurnāla "Ring" versijā.

No 1985. līdz 1996. gadam Vitālijs Kļičko piedalījās kikboksa un amatieru boksa sacensībās, izcīnot Eiropas un pasaules čempiona titulus dažādās svara kategorijās, bet profesionālajam boksam viņš pievērsās 1996. gadā un aizvadīja tur 17 gadus. Profesionāļa statusā viņš aizvadījis 47 cīņas, no kurām 45 uzvarējis (41 no tām - ar nokautu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!