Foto: DELFI

Ukraiņu bokseris un politiķis Vitālijs Kļičko ir atteicies no pasaules čempiona titula Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, vēsta ārzemju aģentūras.

Pēc WBC lēmuma Kļičko saglabā goda čempiona nosaukumu, kas ļauj viņam aizvadīt titula cīņu ar jaunu čempionu.

Kļičko uzskata, ka tagad viņam galvenā uzmanību būtu jāpievērš politiskajiem notikumiem Ukrainā. Bokseris uzskata, ka viņš tautai šobrīd vairāk nepieciešams kā politiķis, un viņš pašreizējā situācijā nevar iedomāties atgriezties ringā.

Par saviem sportiskajiem plāniem Kļičko bija jāpaziņo līdz šā gada 30.novembrim, taču WBC atļāva viņam atlikt lēmuma pieņemšanu līdz decembra vidum. Kā zināms, Vitālijs Kļičko kā politiskās partijas "UDAR" līderis aktīvi piedalās protesta akcijās Kijevā.

Kļičko ne reizi ir paziņojis par vēlmi nodarboties ar politiku, un pirmdien notikušajā preses brīfingā viņš vēlreiz apstiprinājis savu nodomu balotēties Ukrainas prezidenta vēlēšanās.

Pēdējoreiz ringā Vitālisj Kļičko izgāja pagājušā gada septembrī. Kopumā savas karjeras laikā ukraiņu smagsvars aizvadījis 47 cīņas, no kurām 45 uzvarējis, to skaitā 41 - ar nokautu. Viņa jaunākais brālis Vladimirs savu boksa karjeru, kas ir ne mazāk sekmīga, joprojām turpina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!