Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ceturtdien paziņoja, ka tā ir nodevusi starptautiskajām federācijām simtiem par dopinga pārkāpumiem pārbaudīto Krievijas sportistu rezultātus turpmāku darbību veikšanai.

WADA paziņoja, ka tā ir sniegusi 298 sportistu lietu paketes 29 antidopinga organizācijām, 27 starptautiskām federācijām un vienai lielo pasākumu rīkošanas organizācijai.

Aģentūra pagājušajā gadā identificēja virkni sportistu pēc tam, kad tika izsijāti no Maskavas laboratorijas un Laboratorijas informācijas pārvaldības sistēmas (LIMS) objekta savāktie dati un paraugi.

WADA teica, ka tās izmeklētāji šonedēļ divu dienu laikā ir informējuši antidopinga organizācijas, lai izskaidrotu sūtījumu saturu.

Aģentūra paziņoja, ka katra attiecīgā organizācija izlems, vai katru konkrēto gadījumu uzskatīt par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

WADA izmeklēšanas vienības direktors Ginters Jangers sacīja, ka informācijas nodošana notikusi pēc "ārkārtīgi izaicinošas, ilgstošas ??un daudzpusīgas izmeklēšanas".

"Fakts, ka tagad visai mērķa grupai esam pārgājuši uz rezultātu pārvaldības posmu, nozīmē, ka mēs esam vēl vienu soli tuvāk, lai sauktu pie atbildības tos, kas krāpušies," sacīja Jangers. "Tas vienmēr ir bijis mūsu mērķis, jo mēs turpinām darīt visu, kas ir vislabākais tīram sportam un sportistiem visā pasaulē."

Tikmēr WADA prezidents Vitolds Banka uzsvēra, ka joprojām notiek Maskavas laboratorijā iegūto aizdomīgo zāļu paraugu atkārtota analīze.

"Šis atkārtotās analīzes process, kuru vada WADA, jau ir atklājis 57 gadījumus, kas atrodas rezultātu pārvaldības posmā," sacīja Banka.

Tikmēr WADA saka, ka iespējamās manipulācijas, kas noveda pie tā, ka Krievija pagājušajā gadā tika pasludināta par neatbilstīgu un uz četriem gadiem tika izslēgta no starptautiskiem sporta pasākumiem, neietekmēja 153 no 298 lietām, kas tika nodotas antidopinga organizācijām.

Krievija apstrīd lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!