Foto: F64
Ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību valstī un ārkārtas situācijas noteiktajiem ierobežojumiem, abas Latvijas regbija-15 izlases rudenī plānotās spēles tiek atceltas, informē Latvijas Regbija Federācija.

Latvijas regbija izlasei Eiropas Čempionāta Konferences Divīzijas Ziemeļu grupā šoruden bija plānotas divas spēles - 30.oktobrī Baldonē ar Zviedrijas izlasi, savukārt 13.novembrī izbraukumā ar Čehijas valstsvienību.

"Pēc rūpīgas iepazīšanās ar Latvijas valdības šīs nedēļas lēmumiem un Izglītības un zinātnes ministrijas pieņemtajiem noteikumiem, kas "lokdauna" laikā regulē izlašu startus starptautiskās sacensībās, ir skaidrs, ka nevaram nodrošināt kvalitatīvu valstsvienības sagatavošanās ciklu un spēļu norisi. Līdz ar to, līdzīgi, kā daudzas citas Latvijas sporta sabiedrības, esam pieņēmuši lēmumu atcelt šīs spēles," stāsta LRF prezidents Aivars Pilenieks.

Kopējā vakcinācijas aptvere izlasē un ar komandas sagatavošanās procesiem saistītajā personu sastāvā ir virs 70%.

"Tomēr ar to ir par maz, lai mēs varētu pilnvērtīgi trenēties, cerēt uz Latvijas regbistu uzvarām šajās spēlēs un nodrošinātu procesu valsts pieprasītajā, tā saucamajā "zaļajā režīmā"," turpina Pilenieks.

LRF ved sarunas ar Zviedrijas, Čehijas federācijām un Eiropas Regbija federāciju, lai abas spēles tiktu pārceltas uz pavasara ciklu.

Latvijas valstsvienībai 2021./2022.gada sezonas spēles aizvada Eiropas Čempionāta (EČ) Konferences divīzijas Ziemeļu grupā, kur regbija izlase mērosies spēkiem ar Zviedriju, Čehiju, Luksemburgu un Ungāriju.

Latvijas izlases šī gada mērķis ir saglabāt vietu esošajā grupā un stiprināt izlases sastāvu, lai turpmākajās sezonās nodrošinātu vietu EČ Trofejas divīzijā.

EČ Konferences divīzijas Ziemeļu grupas viena labākā komanda nākošajā sezonā pievienosies EČ Trofejas divīzijai. Savukārt grupas vājākā komanda dosies uz Konferences divīzijas 2 līgu.

Latvijas regbija izlases kandidāti rudens spēļu ciklam:

Andis Vangals, Guntars Grieķis, Edgars Poļikēvičs, Kristaps Martinsons, Reinis Pepa, Roberts Miksons, Miķelis Jurēvičs, Janeks Taškāns, Markuss Krallišs, Roberts Brikmanis, Kristers Rubīns, Valērijs Runco, Ivo Kapiņš (visi - "Livonia"), Guntis Cirša, Roberts Ameters, Toms Asējevs, Artūrs Alainis, Elmārs Šefanovskis, Reinis Pavinkšnis, Krists Kruskops, Juris Iesalnieks, Kristiāns Jakuška, Toms Popens, Valters Raņķis (visi - "Miesnieki"), Ingus Aivars, Pēteris Lunts, Matīss Zicāns, Ruslans Kotļevs, Ričards Iesalnieks (visi - "Eži"), Toms Zirnis un Dāvis Bajārs (abi - Valmieras "Fēnikss"), Nauris Bērziņš ("Jūrmala"), kā arī ārzemēs spēlējošie Jānis Podiņš, Toms Davidsons un Roberts Džo Davidsons.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!