Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Svētdien Juglas stadionā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu ceturtdaļfināla spēle starp "LMT/Eži 2" un "Burtnieki/Fēnikss" komandām, visnotaļ pārliecinošu uzvaru ar 94:3 (56:0) gūstot vidzemniekiem.

Tādējādi "Ežu" otrajai vienībai diemžēl praktiski vairs nav nekādu cerību uz iekļūšanu Latvijas čempionāta pusfinālā, līdz kuram gan "Fēniksam" vēl jāaizcīnās divu maču summā. Otrā spēle starp "Burtnieki/Fēnikss" un "Eži/LMT 2" notiks 20. septembrī Siguldā. Savukārt Latvijas čempionāta fināls, kā arī spēles par pārējām vietām paredzētas 11. oktobrī.

Jāpiebilst, ka svētdienas mačā "Burtnieki/Fēnikss" iespēja 14 piezemējumus un iesita 12 realizācijas sitienus. Savukārt "Ežiem" vienīgos punktus ar soda sitienu guva Vadims Galajevs. Valmierieši acīmredzot spēlēs pusfinālā, kur 4. oktobrī viņu pretinieki būs RK "Ovāls". Savukārt otrajam pusfinālam, kas risināsies tajā pašā dienā, vienību pāris jau ir noskaidrots pilnīgi un galīgi: "Garkalne/Livonia" pret "LMT/Eži" pirmo komandu.

"Vēlos pateikt lielu paldies visiem tiem "Ežiem", kuri ieradās uz šo spēli, un nelielu sportisku "sveicienu" tiem, kuri nespēja to izdarīt. Iepriekšējā dienā Upesciemā paralēli "Ežu kausu" 20. turnīram notika arī kluba 20 gadu jubilejas svinības, kuru ietvaros risinājās arī paraugmačs starp kluba veterāniem un pašreizējiem aktīvajiem regbistiem. Laikam daži otrās komandas vīri tajā būs pārāk "izšāvušies"... Apzināmies, ka ceturtdaļfinālā atspēlēties divu spēļu summā pēc šāda zaudējuma ir faktiski neiespējami, taču mēs Siguldā būsim un iesim laukumā, lai cīnītos vismaz par prestižu," sacīja "LMT/Eži 2" treneris Juris Straume

"Mūsu pārsvars bija milzīgs, taču mēģinājām sakārtot savu spēli, lai tā neizvērstos pārāk individuāla. Iznāca labs treniņmačs, taču neslēpšu, ka mums arī tāds bija noderīgs. Par vērtīgāko spēlētāju jāatzīst Reinis Zalte, kurš kopā guva 39 punktus. Savukārt, vērtējot jau sestdien aizvadīto reitinga maču starp "Garkalne/Livonia" un RK "Ovāls", jāsaka, ka mums nebija lielas nozīmes, kura komanda nāks pretī pusfinālā, lai gan vairāk vēlējāmies tieši "Ovālu", kam iepriekšējā spēlē Latvijas kausa izcīņas pusfinālā pamatīgi zaudējām ar 0:74. Galvenokārt jau tāpēc, lai pierādītu, ka neesam nemaz tik vāji un uzlabotu savu bilanci savstarpējās spēlēs. Tagad tāda iespēja būs! Vispirms gan, protams, jādomā par ceturtdaļfināla atbildes maču, taču pēc tam mēģināsim tikt finālā. Savukārt mērķis komandai Latvijas čempionātā ir iepriekš nospraustais – medaļas. Kāda kaluma – to jau vēl redzēsim!", teica "Burtnieki/Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!