Foto: Ģirts Kehris
Latvijas regbija abi divi spēcīgākie klubi "Miesnieki/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" nedēļa nogalē neiekļuva Baltijas TOP līgas finālā, piekāpjoties Lietuvas spēcīgākajām komandām.

"Miesnieki" sestdien Šauļos konkurētspējīgi aizvadīja tikai otro puslaiku un Baltijas "Top" līgas pusfināla spēlē ar rezultātu 22:45 (0:24) piekāpās Lietuvas grandam "Baltrex-Šiauliai".

Jau no spēles iesākuma "Baltrex" spēlētājiem bija pārsvars un septītajā minūtē viņi izvirzījās vadībā ar 7:0. Astotajā minūtē Latvijas čempioni ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, tomēr, kaut tas bija gandrīz pretim vārtiem, netika trāpīts. Drīz vien "Baltrex" ienesa arī otro piezemējumu, kam sekoja vēl divi un pirmo pusi Latvijas čempioni noslēdza ar rezultātu 0:24.

Otro puslaiku "Miesnieki" sāka apņēmīgi un pēc ilga spiediena ceturtajā minūtē Emīls Cēburs ienesa bumbu laukuma malā, samazinot deficītu līdz 5:24, bet vēl pēc pāris minūtēm Aivars ar piezemējumu un Juris Iesalnieks ar realizāciju panāca arī 12:24. Vienu piezemējumu "Baltrex" ātri atguva, bet 63. minūtē vēlreiz bumbu ienesa Aivars, turklāt pašās beigās viņš izcēlās trešo reizi un spēle noslēdzās ar 22:45.

"Garkalne/ Livonia" sestdien ilgu laiku atradās vadībā Baltijas "Top" līgas pusfināla spēlē, tomēr ar 32:38 (18:13) viesos sāpīgi piekāpās pagājušās sezonas turnīra spēcīgākajai vienībai Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja".

Kaut mačā pirmos punktus ar soda sitienu guva mājinieki, nākamos divus sodus iesita argentīniešu leģionārs Pedro Kaseress Garsons, kam sekoja Gregora Gorohovska piezemējums, Kaseresa realizācija un Latvijas vicečempioni jau bija vadībā ar 13:3. Savukārt Ivo Kapiņa piezemējums "Garkalne"/ "Livonia" vienībai panāca pat 18:6. Līdz puslaika beigām mājinieki vienu piezemējumu atguva, bet tāpat garkalnieši joprojām bija priekšā ar 18:13.

Otrā puslaika ievadā "Vairas-Kalvis-Jupoja" ātri pārņēma vadību, bet tā vidū Edgara Polikevica piezemējums un Kaseresa realizācija vēl deva 25:25. Ļoti rezultatīvajā mačā nākamos 13 punktus savāca Šauļu spēlētāji. Gundara Grieķa piezemējums un Kaseresa realizācija samazināja Latvijas vicečempionu deficītu līdz 32:38, neko vairāk paveikt nespējot un ciešot zaudējumu.

Līdz ar to cīņā par trešo vietu gaidāma Latvijas regbija klasika un "Garkalne/Livonia" sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar "Miesniekiem". Tādējādi tuvākajās nedēļas nogalē Latvijas regbija līdzjutēji varēs baudīt vismaz trīs abu vadošo komandu dueļus - šīs nedēļas beigās notiks Latvijas čempionāta spēle, kurā izšķirsies čempionu tituls, bet pēc tam komandas tiksies cīņā par Baltijas TOP līgas bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!