Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 9. jūlijā, Upesciema stadionā notika Latvijas čempionāta regbijā 7 otrais posms, kurā "Baltic XL/Livonia" komandai izdevās revanšēties "STATS serviss" vienībai ar 21:7 (7:7) par zaudējumu pirmajā aplī 7. maijā. Tagad čempionu liktenis izšķirsies trešajā riņķī, kas notiks 16. jūlijā, turpat Upesciemā.

Kā jau tika prognozēts iepriekš, arī otrajā posmā līdz finālam aizcīnījās "Baltic XL/Livonia" un "STATS serviss". Finālspēle padevās aizraujoša un neprognozējama. Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 7:7, bet tikai otrajās desmit minūtēs izšķirīgo pārsvaru guva livonieši, izcīnot uzvaru ar 21:7 un tādējādi čempionu graduāciju pārceļot uz trešo posmu.

Kā jau minēts, trešais Latvijas čempionāta posms risināsies 16. jūlijā Upesciema stadionā. Domājams, ka līdz finālam aizkļūs divas tās pašas komandas: "Baltic XL/Livonia" un "STATS serviss". Ja tā notiks, tad finālspēles liktenis būs zelta medaļu un galvenās balvas vērtē.

"Baltic XL/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks:
– Pēc grūtās uzvaras jūtamies labi. Izdevās savākt labu sastāvu. Daudz bija tādu regbistu, kam var uzticēties. Protams, mums pietrūka traumētā Vigo Valdava, taču atradās vairāki spēlētāji, kas prata viņu aizstāt. Gatavojāmies kā vienmēr – ierastajā ritmā. Ir vēl citi spēlētāji, kas var aizstāt, piemēram, Pāvelu Tulubjevu. Tā kā pēc nedēļas gaidāma ļoti saspringta un sīva cīņa par pirmo vietu. Pretiniekus varu paslavēt par labu aizsardzību. Domāju, ka arī viņi pastiprināti strādās un gatavosies trešajam posmam. Viss liecina, ka gaidāma ļoti sarežģīta un grūta cīņa.

Jāpiebilst, ka tieši tāda pati situācija ir cīņā par trešo vietu, kur "Halipapa" otrajā posmā ar 21:5 spēlē par trešo vietu uzvarēja "Beverīna/Fēnikss" komandu, kas, savukārt, bija trešā pirmajā posmā. Šīm komandām pirms pēdējā posma ir pa septiņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!