Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas regbija čempionāta labāko četrinieka spēlē svētdien "Garkalne/Livonia" ar 33:17 uzvarēja "LMT/Ežus", turpinot cīņu par zelta medaļām.

Tādējādi ceturto gadu pēc kārtas ''Eži'' nopelnīja sev bronzas godalgas, bet zelta ieguvēji vēl jānoskaidro.

Līderiem ''Stats/Ķekava'' ir 24 punkti piecās spēlēs. ''Garkalne/Livonia'' ir 15 punkti četrās spēlēs, LMT/Eži'', kas valsts čempionātu ir noslēguši, desmit punkti sešās spēlēs un RK ''Jūrmala'' piecās spēlēs punktu nav.

Uz zelta medaļām pretendē vien ''Stats/Ķekava'' un ''Garkalne/Livonia''. Abu savstarpējā spēle, kas var būt izšķirošā par pirmo vietu, paredzēta 7.oktobrī Upesciemā. Pirms tam ''Garkalne/Livonia'' 1. oktobrī vēl spēlēs ar RK ''Jūrmala''.

Pēc pirmā posma, kurā astoņas komandas aizvadīja apļa turnīru, tās dalījās divos četriniekos, līdzi ņemot punktus pret sava četrinieka komandām.

"Trešo vietu mēs jau bijām garantējuši. Žēl, ka šajā spēlē nesanāca labi nospēlēt no paša sākuma. Protams, ka mēs arī gribam būt pirmie. Izšķir sīkumi. Pret ''Miesniekiem'' pirmajā aplī tiesneša kļūda, otrajā turējāmies līdz 62. minūtei, kad saplīsām," pēc spēles teica LMT/''Eži'' galvenais treneris Juris Straume. "Kopumā vērtējot, potenciāls mums ir, bet par īsu soliņš, Tie, kas nāk uz maiņu nav slikti spēlētāji, bet šodienas spēlē pietrūka cīnītāju smagajā galā, trīsceturtdaļniekos daudz traumēto – izņemot Rusi (Ruslans Kotļevs), visi jaunie. Par daudz izlējām pirmajā puslaikā."

Lai gan komanda uzvarēja, ''Garkalne/Livonia'' galvenais treneris Edmunds Ščavinsks bija kritisks. "Pirmajā puslaikā sākām labi, bet pēc tam tik labi vairs negāja. Uzbrukums bija sliktāks, kaut gan sastāvs bija labs. Atlikušas divas spēles. Pret ''Miesniekiem'' būsim simtprocentīgi gatavi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!