Lietuvas regbistu dominance un paraugstunda – tā izvērtās "Livonia Winter 10's" turnīra otrais posms Rīgā, "Elektrum" sporta centrā.

Pēc negaidīti aizraujoša un intriģējoša pirmā posma rīkotāji RFC "Livonia" spēra nākamo soli ar jaunu izaicinājumu, turnīra otrajā posmā dalībai pielaižot desmit komandas. Līdz ar to mainījās izspēles kārtība, jo komandas aizvadīja turnīru pēc "divmīnusa" sistēmas. Tādējādi pat viens zaudējums neliedza vienībai tikt līdz finālam.

Otrais posms iezīmējās ar Latvijas regbija klasisko dueli – "Baltic XL/Livonia" pret mūžsenajiem pretiniekiem "Miesnieki". Pirmajā posmā abu Latvijas spēcīgāko klubu ceļi nekrustojās, bet šoreiz komandas satikās spēlē "zaudētāju zarā". Vienmēr principiālajā duelī pārāki bija "livonieši", turpinot cīņu par labāku vietu otrajā posmā, bet "miesnieki" pēc šī zaudējuma samierinājās ar dalītu 5.-6.vietu. Tas bija pirmais abu principiālo pretinieku duelis pēc pērnā gada Latvijas čempionāta finālu, un "livoniešiem" izdevās revanšs par zaudējumu rudenī.

Lai gan blakus "Arēnā Rīga" mačus aizvadīja Latvijas labākās tenisistes, "Elektrum" sporta centrs nevarēja sūdzēties par regbija mīļotāju daudzumu. Vairāku stundu bezkompromisa cīņās skatītāji ieraudzīja 19 mačus, kuros daudzos visu izšķīra viens piezemējums. Otrajā posmā sākotnēji komandas tika izliktas pēc pirmā posma rezultātiem, bet pēdējās divas pozīcijas rangā pirms turnīra ieņēma jaunpienācējas "Vairas" un PRC. Uzreiz jāpiemin "Vairas", kas beigās ar apņēmību un dramatisku uzvaru pār rīkotāju "Baltic XL/Livonia" aizcīnījās līdz finālam, kur gan piekāpās "Baltrex".

Jauno dalībnieku neatlaidība bija redzama jau pirmajā ¼ fināla spēlē, kurā "Vairas" apbēdināja pirmā posma finālisti un Latvijas čempionvienību "Miesnieki". Pēc tam no "Vairas" cieta arī "Eži/LMT" un Latvijas vicečempioni "Baltic XL/Livonia". Lai gan "Vairas" zaudēja "Šiaulai", pēc tam cīnoties zaudētāju "zarā" komanda tika līdz finālam un piekāpās "Baltrex". Savukārt "Baltrex" turpināja savu dominanci, apliecinot pārākumu pār konkurentiem visos aspektos un uzvarēja otrajā posmā, kas praktiski dod komandai arī uzvaru kopvērtējumā trīs posmu summā.

Otro vietu, kā minēts, ieguva "Vairas", bet tās spēlētājs Mantauts Vilimavičs saņēma otra posma MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu. Otro posmu pēc kārtas bronzas pozīcija "Šiauliai" vienībai. Tādējādi lietuviešu regbisti atkal bija pārāki par Latvijas komandām, skaidro norādot uz spēku samēriem starp abām valstīm. Tikmēr nākamās vietas ieņēma pašmāju vienības – "Baltic XL/Livonia", "Eži/LMT" un "Miesnieki".

"Livonia Winter 10's" dalībniekiem tagad būs pusotrs mēnesis, lai analizētu otrā posma spēles, piestrādātu pie niansēm, kāpinātu fizisko formu, un tad 23. martā komandas "Elektrum" sporta centrā aizvadīs noslēdzošo, trešo posmu. Tā būs arī praktiski pēdējā pārbaude Latvijas komandām pirms jaunās sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!