Latvijas regbija klubs "Livonia" pirms 2019. gada sezonas pavilcis svītru aizvadītajai sezonai un suminājis labākos sava kluba spēlētājus un spēlētājas.

"Sportisko panākumu ziņā vīriešu komandām noteikti nevaru uzskatīt pagājušo sezonu par īpaši veiksmīgu - tā nu paši esam savus līdzjutējus iepriekšējos gados izlutinājuši, ka pat otrās vietas neuzskatām vairs par panākumu. Toties kluba sistēmā startējošie bērni un, jo īpaši, sieviešu komanda "LSPA/Livonia" uzrādījuši teicamus panākumus un nekas neliecina, ka tuvākajos gados šajos virzienos varētu iestāties kāds atslābums. Tieši otrādi - pagājušā gada beigās esam sākuši nostiprināt savas pozīcijas bērnu un jauniešu regbijā, identificējot 6 jaunus sertificētus jaunās paaudzes kluba trenerus, papildinot bērnu grupas ar mazajiem ķipariem, ņemot dalību jaunos projektos un stājoties pretim jauniem izaicinājumiem," saka "Livonia" vadītājs Janis Zuments. "Klubam, pēc vairāku gadu centieniem, beidzot bija izdevies uzsākt sadarbību ar kādu no ārzemju koledžām, tādejādi dodot reālu iespēju mūsu sistēmas spēlētājam Miķelim Jurevičam mācīties un spēlēt regbiju prestižajā "Woodhouse Groove School", kā arī ļaujot cerīgi skatīties uz nākamo perspektīvo spēlētāju sūtīšanu uz Lielbritāniju. Rezumējot pagājušā gada aktivitātes, kluba sistēmas attīstību un nu jau gandrīz profesionālo menedžmentu, varu teikt ar pilnu pārliecību, ka strādājam pareizajā virzienā un to sportisko rezultātu sasniegšana, kuri izpalika 2018. gada sezonā, ir tikai laika jautājums."

Svinīgajā pasākumā tika sveikti ne tikai labākie lielo komandu spēlētāji, bet arī jauniešu sistēmas regbisti un jauno talantu treneri.

"LSPA/Livonia" regbistes pērn veiksmīgi nospēlēja starptautiskā arēnā (turnīrā Anglijā otrā vieta), kā arī palika nepārspētas Latvijā – Latvijas kauss un Latvijas čempionu tituls. Tieši dāmas pagājušajā sezonā spodrināja "Livonia" tēlu un deva zelta nokrāsu kopējos panākumos. Savukārt vīru konkurencē regbijā 7 suminājumus saņēma "Baltic XL/Livonia" un "Baltic Zinc Technics/Livonia" komandu spēlētāji. Lielajā regbijā atzinība "Garkalne/Livonia" par Latvijas kausa izcīnīšanu un sudrabu Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!