No sacensībām trešajā lielākajā Polijas pilsētā Lodzā atgriezušies Latvijas Mobilā telefona (LMT) Regbija kluba "Eži" U12 un U14 vecuma komandas, kas piedalījās starptautiskajā jaunatnes regbija turnīrā, kuru rīkoja turienes klubs "Budowlani".

"Galvenais ieguvums ir jauni draugi un pieredze," pastāstīja "LMT/Eži" trenere Dace Straume. "Sacensības risinājās uz trijiem regbija laukumiem vienlaicīgi un trijās vecuma grupās. Noteikumi bija mums nedaudz neierasti, tomēr U14 komanda izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja trīs zaudējumus, bet U12 vienība guva trīs panākumus un divreiz piedzīvoja neveiksmes. Bija paredzēta arī Ukrainas komandas līdzdalība, taču viņi diemžēl neieradās. Tomēr arī spēles ar Polijas klubu vienaudžiem bija gana interesantas un aizraujošas," secina Straume.

"Spēlējām uz lielā laukuma, kas pie mums Latvijā šajā vecumā vēl netiek praktizēts," turpina Dace Straume. "Laiks bija jauks, spēles grūtas. Kopā iznāca pamatīga iesildīšanās Latvijas čempionātam, kas startēs 30. aprīlī. Lodzas "Budowlani" kluba pārstāvji izteica vēlēšanos atbraukt uz mūsu turnīru "Ežu kausi", kas varētu notikt rudenī. Savukārt turnīrs Lodzā bija lieliski noorganizēts. Jāpiebilst, ka rīkotāju lomā gandrīz simtprocentīgi bija bērnu vecāki. Vieni rūpējās par sacensību organizēšanu, citi par tiesāšanu, vēl citi par ēdināšanu. Cerams, ka tā nebija pēdējā mūsu tikšanās," nobeidz Straume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!