Foto: Ģirts Kehris
RFC "Livonia" pēc nedēļas debitēs Baltijā spēcīgākajās regbija sacensībās – TOP līgā, kurā mērķis ir trešā vieta. Gatavojoties nozīmīgajām spēlēm, "livonieši" iepazistināja sabiedrību ar jaunajām spēļu formām.

"Garkalne/Livonia" savu pirmo maču Baltijas TOP līgā aizvadīs 3. augustā Šauļos pret "Vairas-Kalvis", bet 10. augustā Upesciemā tiks uzņemti "Šiauliai" regbisti. Regulārās sezonas turpinājumā 17. augustā viesos jātiekas ar Baltijas spēcīgāko klubu "Baltrex-Šiauliai", 24. augustā Latvijas klasika pret "Miesnieki-Ķekava", bet tad 31. augustā viesos pret "Žalgiris". Četras labākās komandas turpinās cīņu par medaļām.

"Atlicis maz laika. Bija "septītnieka" spēles, tagad šajā nedēļas nogalē mums ir "desmitnieks" Upesciemā – tradicionālais "Garkalnes kauss". Tagad vēl vairāki treniņi un tad jau spēle Šauļos. Mērķis – jātiek labāko trijniekā. Protams, sākumā jātiek pusfinālā, un tad jācenšas par medaļām pacīnīties," saka "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Pagaidām treniņi 35 vīru sastāvā, jo mums visus vajadzēs ierindā. Diemžēl, traumas dēļ sezona noslēgusies vienam no līderim Dāvidam Bērtiņam, nevarēs spēlēt arī Kaspars Brezinskis, bet pārējie ir sveiki un veseli. Svarīgi atrast 15 labākos, kuri sāks pirmo spēli. Mums šī būs jauna pieredze, jo jāspēlē būs katru nedēļas nogali, tāpēc vajag plašu "soliņu". Redzot, kā citas komandas gatavojas spēlēt, tad mums ir jābūt tādam "soliņam". Savādāk pēdējās spēlēs var nebūt kas spēlē."

Komandai sezonas otrajā pusē izvēlēts pastiprinājums – nākamajā nedēļā "Livonia" rindas papildinās kādreizējais Argentīnas U-18 un U-20 izlases spēlētājs, kurš stažējies arī Jaunzēlandē. Vairāk par komandas jaunpienācēju informēsim, kad viņš ieradīsies Latvijā.

"Pirms Baltijas TOP līgas spēlēm šajā nedēļas nogalē aicinām visus regbija draugus uz Upesciema stadionu, kur būs ne tikai "Garkalnes kauss" desmitniekā, bet "Livonia" veiksmīgi iesāktā Ģimenes diena. Ziemā ģimenes pasākumi izsauca lielu interesi, tāpēc tagad rīkojam ģimenisku sporta pasākumu arī vasarā," stāsta "Livonia" menedžere Marta Ozola.

"Livonia" sezonas otro pusi aizvadīs vienotā stilā – gan vīriešu, gan sieviešu komandas. Ceturtdien "Livonia" plašākai sabiedrībai izrādīja jaunās formas, kas dizainiski uzlabots, bet ieturēts līdzšinējais stils. Līdz šim "LSPA/Livonia" meitenēm forma atšķīrās no vīru komandas, bet tagad vienības būs vienotā stilā un atpazīstamas ar vienotu imidžu.

"Cerams, ka jaunās formas palīdzēs otrajā pusē. Pirmais un otrais posms dažādu iemeslu dēļ mums nebija tas labākais. Tāpēc jānospēlē pēc iespējas labāka tagad trešajā un ceturtajā posmā. Augustā mums paredzēti intensīvi treniņi, meitenēm jāsadziedē traumas un tad septembrī jānosargā Latvijas čempionu tituls," par sezonas otro daļu stāsta "LSPA/Livonia" kapteine Līga Svetlova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!