Foto: Juris Bērziņš-Soms
Nedēļas nogalē mājīgajā Upesciema stadionā jau 19. reizi risinājās Garkalnes kauss regbijā-7, kas šogad bija arī Latvijas kausa sacensības. Spraigās un nepiekāpīgās cīņās nepārspēti palika "Baldone/ ĶNSS", kas nozīmīgo trofeju izcīnīja pirmo reizi.

2003. gadā dzimušais Garkalnes kauss ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas regbija sezonā. Garkalnes kauss Covid-19 pandēmijas dēļ divus gadus bija nedaudz zaudējis asumu, tomēr šis gads pierādīja – regbisti noilgojušies pēc "kapiņa" uz pilnu klapi.

Šoreiz Upesciemā uz cīņu par Latvijas kausu pulcējās astoņas komandas: A grupā spēlēja "Brander/Livonia", Ķekavas novada komanda, "Fēnikss" un "Baldone/ĶNSS", bet otrā grupā par ceļazīmi uz finālu spēlēja "Cover Power/Ķekava", "Eži" , "Garkalne/Livonia" un "Jūrmala".

Vissīvāk cīņas risinājās A grupā, kurā Baldones komanda cīnījās neizšķirti ar "livoniešiem" 17-17, līdz ar to finālistu noteica gūto/ zaudēto punktu starpība. Pārējās divās spēlēs rezultatīvāki bija baldonieši, iekļūstot finālā, kur viņus sagaidīja duelis pret "Miesnieku" kluba pirmo vienību "Cower Power/Ķekava".

Finālā "Baldone/ĶNSS" regbisti visu "sakārtoja" jau pirmajā puslaikā, panākot iespaidīgo 19-0. Otrajā puslaikā "Cower Power/Ķekava" atbildēja ar vienu piezemējumu, bet finālā ar 19-5 panākums Baldones komandai.

"Mazajā" finālā bronzu izcīnīja "Eži", kas ar 19-10 (12-5) pieveica pagājušā gada kausa ieguvējus "Garkalne/Livonia". Tādējādi tituliem bagātais "Livonia" klubs šogad palika aiz goda pjedestāla, ko gan var izskaidrot ar dalību iepriekšējā dienā spēcīgā turnīrā Šauļos.

"Patīkami, ka laukumā izgāja visas komandas, lai gan vairāki "livonieši" iepriekšējā dienā cīnījās Šauļos. Kā ierasts, turnīra gaitā valdīja draudzīga un patīkama atmosfēra, arī laika apstākļi šoreiz lutināja. Jāuzslavē komandas par pieklājību, jo rūpīgi bija sakoptas savas "bāzes" vietas stadionā," par turnīra atmosfēru stāsta sacensību "krusttēvs", Ropažu novada Garkalnes pagasta sporta centra vadītājs Juris Silovs. "Paldies Ropažu novada pašvaldībai par atbalstu. Ropažu novada domes pirmais vietnieks Ainārs Vaičulēns klātienē varēja novērtēt sacensību burvību un pasniedza balvas uzvarētājiem. Izdevās pavasarī daļēji atjaunot zālāju, regbisti varēja izbaudīt jaunu kvalitatīvāku segumu. Tagad jādomā par jubilejas, 20. turnīru, uz kuru nākamgad plānojam aicināt un ieinteresēt Lietuvas komandas. Tad mēs būtu atgriezušies starptautiskajā apritē!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!