Foto: Jeļizaveta Iļjina
"Garkalne/Livonia" regbisti sestdien Latvijas čempionāta zelta mačā asā cīņā ar 12:8 (12:3) uzvarēja savus sīvākos konkurentus "Stats/Ķekava" (titulbildē). Ar to gan nepietika zelta medaļu izcīnīšanai un šogad nākas samierināties ar sudrabu. Tādējādi pēc gada pārtraukuma par Latvijas čempioniem kļuva "miesnieki".

"Livoniešiem" pirms mača bija grūts uzdevums – obligāti jāuzvar, bet panākums jāgūst vismaz ar 24 punktu un trīs piezemējumu pārsvaru. Tikai šie nosacījumi ļautu "Garkalne/Livonia" sev kaklā kārt zelta godalgas. Pirmajā puslaikā daudz maz plānu izdevās arī realizēt un panākt 12:3. Asumiem bagātā otrajā puslaikā pretinieki ilglaicīgi iespieda "livoniešus" tuvu piezemējumu zonai un tikai pašā mača izskaņā, kad "Garkalne/Livonia" bija mazākumā, izdarīja piezemējumu.

Spēli aizēnoja vairākas rupjības, kas noveda mača izskaņā pie kautiņa, kuru gan izdevās izšķirt. "Livoniešiem" šajā spēlē arī viens "zaudējums", jo uzreiz no Upesciema stadiona uz slimnīcu devās spēlējošais treneris Edmunds Ščavinsks, kuram ir lauzts pirksts un visticamāk būs nepieciešama operācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!