Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 24. septembrī, Jelgavā, Loka maģistrālē 1b, pulksten 10.00 sāksies ikgadējais "Mītava Cup" par godu leģendārajam spēlētājam un trenerim Igoram Umeckim.

Šogad sacensības notiks trīs vecuma grupās: U11, U13 un U15. Kopumā piedalīsies astoņpadsmit komandas no trim dalībvalstīm. Jauniešu sporta kolektīvi no Maskavas, Kaļiņingradas, Šauļiem, Viļņas, Garkalnes, Rīgas, Jelgavas un Jelgavas novada sacentīsies savā starpā par zelta medaļām un goda kausiem.

Reģistrācija sāksies 10.00, savukārt 11.00 paredzēta oficiālā turnīra atklāšana. Spēles notiks vienlaikus trijos laukumos. 13.30 ir paredzēta draudzības spēle starp komandām "Baltic Old Boys" un "Jelgavas Alņi" (I.Umecka audzēkņi). Vēlamies piebilst, ka sacensību laikā būs ne tikai regbijs. Interesenti varēs izmēģināt savus spēkus regbija elementos – tvērienā, piespēļu precizitātē, sitienā ar kāju, kā arī būs konkursi atbalstītājiem ar piemiņas balvām. Tostarp, ja sagribēsies ēst, strādās bufete, kur varēs uzēst garšīgās desiņas, ko nodrošina mūsu atbalstītāji "Nākotne".

RK "Mītava" direktors Dmitrijs Bondarenko:
"Līdz turnīram palikušas vien piecas dienas, bet vēl darāmi daudz darbi. Par laimi, darba amplitūda ir sadalīta racionāli, iesaistās daudz vecāku, turnīra laikā vecāku brīvprātīgo būs vēl vairāk. Esam darījuši milzīgu darbu, lai šis turnīrs paliktu atmiņā gan spēlētājiem, gan treneriem, gan skatītājiem. Ceru, ka spēsim novadīt šo turnīru augstā līmenī un uzskatu, ka šāda mēroga jauniešu regbija turnīri Latvijā vēl nav bijuši. Vēlos uzaicināt jelgavniekus, nāciet un atbalstiet jauniešus no jūsu pilsētas, kopā mēs varēsim sasniegt vairāk."

RK "Mītava" galvenais treneris Roberts Bondarenko:
"Nopietni gatavojamies turnīram, komandas, ar kurām spēlēsim nav pirmo reizi dzirdētas, ar lielāko daļu no tām esam jau spēlējuši. Tomēr ir pagājis laiks un tās varēja progresēt vai arī otrādi palikt vājākas, tāpēc katra spēle, katrs punkts, katrs laukumā iegūtais metrs būs svarīgs. Sacensībās piedalīsimies optimālajā sastāvā, traumētu spēlētāju nav, būs visi. Pēdējā laikā mums ir manāms spēlētāju pieaugums, tāpēc nevaru apsolīt, ka visi tiks uz laukuma. Ceru, ka spēsim parādīt savu labāko spēli un iegūt godalgas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!