Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
No Latvijas klubu regbistiem sastādītā komanda ''Latvian Hawks'' svētdien, 31.maijā Maskavas piepilsētā Zeļenogradā ieguva septīto vietu Eiropas regbija 7 čempionu balvas izcīņā, taču galvenais uzdevums bija pārbaudīt regbija 7 izlases kandidātus pirms jūnijā gaidāmajām spēlēm Eiropas čempionātā.

Šajā turnīrā spēlējušo komandu nevarēja īsti saukt par Latvijas izlasi, jo vairāki potenciāli spēlētāji uz Krieviju neaizbrauca. Pirmajā dienā sestdien ''Hawks'' zaudēja "Spartai" no Čehijas ar 5:7, Šauļu "BaltRex" ar 5:17 un uzvarēja "Busly" no Baltkrievijas ar 14:5.

''Pret ''Spartu'' mums bija iniciatīva pirmajā puslaikā, taču to neizmantojām. Šī pirmā spēle mūs pievīla,'' jau pēc turnīra noslēguma sacīja ''Hawks'' un arī Latvijas izlases galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. ''Otrajā spēlēpret ''BaltRex'' nospēlējām cienīgi, un tikai indoviduālās kļūdas deva pārsvaru pretiniekiem. Dienas pēdējā spēlē pret baltkrieviem nopietnu problēmu nebija.''

Vietu kārtība pēc grupu turnīra:

A grupa (Krievijas komandas): 1. "Slava-CSP", 2. "VVA-Podmoskovje", 3. "Zeļenograd", 4. "Alpari"

B grupa (ārvalstu komandas): 1. "BaltRex", 2. "Sparta", 3. "Latvian Hawks", 4. "Busly"

Pusfinālā par piekto vietu svētdien bija nepieciešami divi papildlaiki, lai Kazaņas ''Alpari'' ar 17:12 pārspētu komandu no Latvijas. Spēlē par septīto vietu ''Hawks'' atkal tikās ar ''Busly'' un uzvarēja ar 33:12.

Sestdien Norberta Bekmaņa galvai tika uzliktas četras šuves, svētdien savainojumus guva arī Emīls Cēburs, Elmārs Šefanovskis un Mikus Ozols, taču traumas nav tik nopietnas kā varēja šķist uzreiz. 'Turnīrs bija ļoti labs, kur varēja novērtēt spēlētājus darbībā un atrasts kļūdas, kuras labosim,'' teica Ščavinsks.

Spēlē par piekto vietu ''Alpari'' uzvarēja ''Zeļenograd'', spēlē par trešo vietu Šauļu ''BaltRex'', kas pusfinālā piekāpās Moņino ''VVA-Podmoskovje'', uzvarēja ''Spartu'', bet finālā, divu Krievijasd profesionālo komandu cīņā pagarinājumā uzvaru pār Maskavas ''Slava-CSP'' izrāva ''VVA-Podmoskovje'' 31:26.

Komanda atgriezīsies mājās un turpinās treniņus, bet trešdien Ščavinsks paredzējis nosaukt tos 12, kuri dosies uz pirmo Eiropas čempionāta A divīzijas pirmo turnīru Estergomā (Ungārijā), kas risināsies nākamās nedēļas nogalē.

Latvijas regbija 7 izlases pilns 25 kandidātu saraksts (izcelti šonedēļ turnīrā Maskavā startējošie):

Dāvis Bajārs, Jānis Kaucis (abi RK "Fēnikss"), Artūrs Kisle, Valters Raņķis, Ainārs Bērziņš, Pavels Tulubjevs,  Kristaps Bērziņš, Vadims Martiņenko, Vigo Valdavs, Reinis Pepa, Norberts Bekmanis, Gundars Grieķis, Dāvis Gauja  (visi RFC "Livonia"), Andris Andersons, Emīls Cēburs, Elmārs Šefanovskis, Emīls Balodis, Toms Asējevs, Juris Iesalnieks (visi RK "Miesnieki"), Mārtiņš Bokišs, Ruslans Kotļevs (abi RK "Eži"), Nauris Bērziņš (RK "Ovāls"), Arvis Pilenieks (LLU), Mikus Ozols (RK "Sigulda"), Jurijs Baranovs ("Jeņisej-STM", Krievija)

Galvenais treneris: Edmunds Ščavinsks. Asistents: Sergejs Lisko. Menedžeris: Kaspars Jēkabsons

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!