Ar RFC "Livonia" pirmās komandas "Huracan/Livonia" uzvaru trešajā posmā, kuru rīkoja RK 1964, un kopvērtējumā šodien noslēdzās Latvijas čempionāts regbijā 7.

Pa ceļam uz finālu grupu turnīrā trešajā posmā livonieši ar 48:0 uzvarēja RK "Jūrmala" un ar 36:0 "Beverīna/Fēnikss", bet pusfinālā ar 41:7 pieveica savus kluba biedrus "Garkalne/Livonia". Savukārt otri finālisti "Stats Serviss/Miesnieki" grupu turnīrā ar 36:7 uzvarēja "LMT/Eži", bet ar 38:5 pieveica LLU/TELMS regbistus, bet pusfinālā "Miesnieki" ar 17:14 sīvā cīņā uzvarēja SK "Ovāls".

Finālā spēkiem mērojās "Huracan/Livonia" un "Stats serviss/Miesnieki". Pirmajā puslaikā "Miesnieki" pēc Emīla Baloža piezemējuma un Valtera Raņķa precīza realizācijas sitiena izvirzījās vadībā 7:0. Tā arī noslēdzās mača pirmā daļa.

Cīņas otrajā puslaikā Martins Landsbergs ar piezemējumu un Vigo Valdavs ar precīzu realizācijas sitienu panāca neizšķirtu 7:7. Tad izcēlās "Miesnieku" regbists Viktors Silvoniks, izvirzot savu vienību vadībā 12:7. Tomēr galavārds piederēja "Livoniešiem" – Dāvis Gauja panāca neizšķirtu 12:12, bet Vigo Valdavs ar precīzu realizācijas sitienu izvirzīja "Huracan/Livonia" vadībā ar 14:12. Tā arī noslēdzās šī aizraujošā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!