Foto: F64
Latvijas atklātais čempionāts pludmales regbijā-5 vīriešiem, sievietēm un veterāniem notiks viena posma ietvaros - "Jūrmalas kausa" izcīņas turnīrā Majoru pludmalē, jūlija pirmajā sestdienā.

Sacensības risināsies trīs smilšu laukumos, vadoties pēc oficiālajiem IRF (Starptautiskās Regbija federācijas) noteikumiem, bet izspēles formāts būs atkarīgs no pieteikto komandu skaita.

"Iepriekšējos gados visās grupās kopā mums sacentās ap 20 komandām, bet šogad grūti prognozēt, cik komandas galu galā pieteiksies, jo spēcīgākajiem klubiem jūnija beigās sāksies spēles Baltijas Top līgā. Jebkurā gadījumā, turnīra formāts paliks nemainīgs - vispirms izspēlēsim viena apļa grupu turnīru, kam sekos pusfināla spēles un cīņas par medaļām," atklāj turnīra organizētājs un galvenais tiesnesis – Rihards Grīnbergs.

Latvijas atklātajam čempionātam pludmales regbijā komandas aicinātas pieteikties līdz 28.jūnijam.

Latvijas čempionāta turnīri pludmales regbijā jauniešiem šogad notiks vēlāk nekā ierasts - jūlijā un augustā. U20 vecuma grupā čempionāts paredzēts 26.jūlijā, U16 un U14 komandas sacentīsies 1.augustā, bet pašiem mazākajiem - U12 un U10 grupu regbistiem Latvijas čempionāta turnīrs būs 15.augustā. Arī bērniem un jauniešiem turnīri notiks Majoru pludmales laukumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!