Foto: Ģirts Kehris
Sestdien Upesciema stadionā Baltijas "Top" līgas izslēgšanas spēles tiks atklātas ar pirmo pusfināla maču, kurā regbija klubs "Livonia" tiksies ar Kauņas "Ažuolas". "Livonia" pērn spēlēja Baltijas TOP līgas pusfinālā, bet pēc tam nācās samierināties ar ceturto vietu, jo traumu dēļ nespēja aizvadīt spēli par trešo vietu.

Spēles sākums paredzēts plkst.14. Otrā pusfināla spēle notiks Kauņā 8.oktobrī plkst.14. Portāls "Delfi" piedāvās spēles video tiešraidi.

"Ažuolas" pagājušajā sezonā "Top" līgā izcīnīja sudrabu, taču šosezon lietuvieši bija nepārspēti visās septiņās spēlēs un svinēja panākumu pamatturnīrā. "Livonia" par vietu pusfinālā cīnījās līdz pat pēdējai spēļu kārtai, kurā ar trešo piegājienu šosezon izdevās uzvarēt "Miesniekus" (27:10). "Livonia" ar 18 punktiem ieņēma ceturto vietu, bet "Ažuolas" bija līdere ar 32 punktiem.

"Top" līgas otrā pusfinālā spēkosies pagājušās sezonas čempione Šauļu "Baltrex" un "Vairas-Kalvis-Jupoja", komandām šosezon pamatturnīrā izcīnot attiecīgi otro un trešo vietu. Uzvarētājs pusfinālā tiek noskaidrots divu spēļu summā.

Šīs sezonas vienīgajā savstarspējā spēlē ar rezultātu 41:32 uzvarēja "Ažuolas", lai arī vēl piecas minūtes līdz spēles pamatlaika beigām ar 32:31 vadībā bija "Livonia". Šajā spēlē "Livonia" sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīts Latvijas izlases spēlētājs Toms Deividsons. Pusfināla spēlēs pret "Ažuolas" latviešu izcelsmes Anglijā dzīvojošais regbists nevarēs palīdzēt.

"Livonia" Baltijas "Top" līgas pusfinālā spēlēs jau otro sezonu pēc kārtas. Pērn "Livonia" daudzo spēlētāju savainojumu dēļ bija spiesta atteikties no cīņas par trešo vietu, taču šosezon sastāvu papildinājuši vairāku Latvijas komandu vadošie spēlētāji, kā arī leģionāri un ārzemēs pieredzi guvuši Latvijas izlases spēlētāji. "Top" līgā "Livonia" rindās šosezon redzami Jānis Kaucis, Dāvis Bajārs, Kristaps Bērze, Toms Zirnis (visi - Valmieras "Fēnikss"), kā arī Emīls Zerafims, Matīss Zicāns, Dainis Turkins un Ruslans Kotļevs (visi - "Eži"). Tāpat sastāvā ir Zviedrijas čempionātā pieredzi guvušais Latvijas valstsvienības spēlētājs Antons Oseledko, leģionāri Donovans du Rands (Dienvidāfrikas Republika), Enzo Ignasio Beltramino, Pedro Kaseres Garzons (abi Argentīna) un Klemāns Blerī (Luksemburga).

"Ažuolas" šosezon uzskatāma par Lietuvas spēcīgāko komandu, un tās līderis ar 93 punktiem (5 piezemējumi) septiņās "Top" līgas pamatturnīra spēlēs bija Eimants Bagarausks. Du Rands rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 57 punktiem (4 piezemējumi) ieņēma piekto vietu. "Livonia" kapteinis Miķelis Jurevičs šosezon pamatturnīrā izcēlās ar sešiem piezemējumiem, kas līgā bija dalīts trešais labākais rādītājs. To pašu iespēja "Ažuolas" spēlētāji Pauļus Sugints un Sipatisēns Dubē.

Tikmēr Latvijas čempioni "Miesnieki" cīņu turpina par 5.-8.vietu. Dienu pēc pusfināla spēlēm "Miesnieki" tiksies ar "Šauļi" vienību. Uzvaras gadījumā spēlē par 5.vietu būs jātiekas ar "VRA-Tomosta" un "Geležinis Vilkas" pāra uzvarētāju.

Baltijas "Top" līgā astoņas komandas pamatturnīrā aizvadīja vienu apli, četrām spēcīgākajām cīņu par godalgotām vietām turpinot pusfinālā. Medaļu spēles "Top" līgā šogad paredzētas 22.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!