Foto: Jeļizaveta Iļjina

Par Latvijas čempioniem regbijā sestdien Upesciemā tika kronēti "Miesnieki"/"Ķekava" vienība, troni atgūstot pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Latvijas čempionāta finālmačā "Miesnieki"/"Ķekava" ar 21:8 (7:0) pārspēja pēdējo gadu čempionus "Garkalne"/"Livonia".

Maču labāk sāka "Miesnieki"/"Ķekava" komanda, pēc sekmīga piezemējuma izvirzoties vadībā ar 7:0 un šādi noslēdzoties pirmajam puslaikam. Atsākoties spēlei, "Garkalne"/"Livonia" samazināja rezultāta starpību līdz 5:7, bet turpinājumā jau atkal krietni veiksmīgāk nospēlēja "Miesnieki"/"Ķekava", izvirzoties vadībā ar 21:8 un šādu pārsvaru noturot līdz pat spēles beigām.


Pēdējo reizi "Miesnieku" komanda par Latvijas čempioniem kļuva 2012.gadā.

Pirms tam "Garkalne"/"Livonia" pašmāju čempionātā bija triumfējuši divus gadus pēc kārtas.

Tikmēr pirms tam notikušajā bronzas spēlē uzvarēja LMT/"Eži" vienība, kas ar 20:3 (3:0) pārliecinoši pieveica "TFS Bulduri" komandu.

Zīmīgi, ka tādejādi pirmo reizi bez medaļām atstāta komanda, ko trenē Latvijas regbija leģenda Vladimirs Ņikonovs.

Spēles sākumā Mārtiņš Bokišs no LMT/"Eži" vienības realizēja soda sitienu, bet ar 3:0 beidzās pirmais puslaiks. Otrā puslaika sākumā Bokišs ar vēl vienu sodu paaugstināja rezultātu 6:0, bet Ingus Aivars vēlāk veica topošo bronzas medaļnieku pirmo piezemējumu. Pēc tam Mihails Tumins no "TFS Bulduri" vienības samazināja rezultātu ar sodu 13:3, taču pēc tam Zigurds Felss pēc Bulduru komandas kļūdas panāca jau 18:3, kamēr Bokiša realizācijas sitiens jau 66.minūtē noteica galīgo rezultātu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!