Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien, 1. jūlijā, Baldones stadionā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu spēle starp "Miesnieki/Ķekava" un "LMT/Eži" komandām, uzvaru ar 38:8 (10:8) izcīnot laukuma saimniekiem "Miesniekiem".

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:

- Pirmo puslaiku knapi vinnējām. Sāncenši bija pat labāki par mums. "Eži" neizmantoja vairākas labas iespējas. Mums savukārt mača pirmajā daļā bieži no rokām ārā krita bumba. Savukārt otrajā puslaikā mūsu sniegums jūtami uzlabojās, līdz galu galā bijām pārāki. Pēc ilgāka pārtraukuma mūsu rindās spēlēja Jānis Skuja, izdarot arī piezemējumu. Traumu izārstējis un atkal sastāvā bija Viktors Silvoniks. Pārējos punktus ar piezemējumiem guva Dāvis Pērkons, Leno Bramanis, Krists Kruskops un  Maksims Batrakovs. Batrakovs vēl iesita piecus realizācijas un vienu soda sitienu.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:

- Līdz mača 60. minūtei turējāmies pretī diezgan solīdi. Bet, tā kā mums nebija ar ko pamainīt laukuma spēlētājus, vienkārši tīri fiziski nolūzām. Tikmēr pretinieki izdarīja divus piezemējumus un ieguva iniciatīvu. Žēl, jo spēles sākumā bijām pat vadībā. Vienīgo piezemējumu mūsu rindās veica Dairis Baranovs, bet soda sitienu precīzi izpildīja Mareks Dravnieks. Žēl, ka nesanāca nopelnīt vismaz vienu bonusa punktu. Kopumā mačs bija interesants. Abas komandas parādīja labu regbiju.

Pēc 15 pamatturnīra spēlēm Latvijas čempionāta turnīra tabulā joprojām pirmie ir "Miesnieki/Ķekava" ar 29 punktiem (6 spēlēs). Tālāk seko: "TFS Bulduri" ar 16 (5), "LMT/Eži" ar 14 (6), "Garkalne/Livonia" ar 9 (3), RK "Fēnikss" ar 8 (5) un "Jūrmala/LLU" ar 0 (5). Nākamais valsts meistarsacīkšu mačs notiks 5. jūlijā Rūjienā, kad RK "Fēnikss" uzņems "Miesnieki/Ķekava" vienību, bet 15. jūlijā Upesciema stadionā "Garkalne/Livonia" spēlēs pret "TFS Bulduri" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!