Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2019. gada regbija Pasaules kausa izcīņas dalībniekiem Japānā lūgts slēpt savus tetovējumus, lai nejauši kādu neaizskartu, paziņojusi Starptautiskā Regbija federācija.

Japānā tetovējumi tradicionāli tiek saistīti ar kriminālajiem sindikātiem un Japānas mafiju "yakuza", un tetovētiem tūristiem, piemēram, var liegt ieeju publiskajos karsto avotu baseinos. Regbistiem, kas Pasaules kausa laikā apmeklētu publiskas sporta zāles vai baseinus, lūgts izmantot īpašas vestes.

Pasaules kausa turnīra direktors Alēns Gilpins raidsabiedrībai BBC norādījis, ka pagaidām nekādas pretenzijas no valstu izlasēm par šiem ierobežojumiem nav saņemtas. "Kad pirms gada šo jautājumu sākām apspriest ar komandām, gaidījām sašutumu, taču nekā tāda nebija," viņš saka. "Mēs daudz ko esam izdarījuši pagājušā gada laikā, lai komandas labāk izprastu šo situāciju. Izlases pieņēmušas priekšlikumu izmantot īpašos ūdens sporta veidos izmantotos tērpus peldbaseinos vai sporta zālēs, jo arī viņi ciena Japānas kultūru. Mēs varam paši sevi uzraudzīt."

Tetovējumi ir plaši izplatīti arī regbistu vidū, īpaši Klusā okeāna salu spēlētājiem. Jaunzēlandes slavenie "All Blacks" apstiprinājuši, ka spēlētāji, kuriem ir notetovētas rokas visā garumā vai līdz pusei, ievēros šo aizliegumu.

"Kad esam izbraukumos, mēs vienmēr cienām vietējo kultūru un ierobežojumus, un tieši tāpat būs Japānā," norādījis Jaunzēlandes Regbija federācijas vadītājs Naidžels Kass.

2016. gadā Japānas tūrisma aģentūra aicināja ūdens atpūtas kompleksus mīkstināt aizliegumus attiecībā uz tetovējumiem, norādot, ka pastāv ievērojamas atšķirības tetovējumu uztverē Japānā un ārzemēs. Organizācija ierosināja, ka karsto avotu baseinos un peldvietās varētu apmeklētājiem piedāvāt īpašas uzlīmes, ar ko nosegt tetovējumus, vai arī noteikt apmeklējuma laikus tetovētiem cilvēkiem.

2015. gadā veikta aptauja parādīja, ka 56% viesnīcu un viesu namu nav atļāvuši tetovētiem cilvēkiem apmeklēt publiskās peldēšanas iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!