Foto: Ģirts Kehris
Latvijas Regbija federācija (LRF) lēmusi atcelt Latvijas kausa izcīņu klasiskajā regbijā, kas bija plānota novembra pirmajās nedēļās.

LRF sezonas sākumā nolēma, ka pēc Latvijas čempionāta tiks rīkota Latvijas kausa izcīņa, kurā četras labākās vienības izslēgšanas turnīrā divās nedēļas nogalēs noskaidros trofejas īpašnieku. Sākotnējais plāns spēles aizvadīt oktobra otrajā pusē izgāzās, jo tad bija ieplānotas spēles Latvijas valstsvienībai. Tad LRF bija doma rīkot sacensības 2. un 9. novembrī, tomēr tagad Latvijas kauss atcelts.

Pēc Latvijas čempionāta noslēguma Latvijas kausa pusfināla pāros čempioniem "Livonia" būtu jātiekas ar "Fēnikss", bet vicečempioni "Miesnieki/Ķekava" spēlētu pret "Ežiem". Tomēr Latvijas vicečempioni "Miesnieki/ Ķekava" atteicās no dalības, arī citas komandas sezonas noslēgumā nebija gatavas cīnīties, līdz ar to sacensības atceltas.

Tādējādi šogad pirmo reizi mūsdienu vēsturē Latvijas regbijā nav neviena kausa ieguvēja – nepietiekama dalībnieku skaita dēļ vasarā nenotika Latvijas kausa izcīņa regbijā 7, bet tagad netiks noskaidrots kausa ieguvējs arī klasiskajā regbijā.

"Vēl nesen kopsapulcē visi klubi mutiski apstiprināja savu dalību, bet tagad atteikušies. Nevaru komentēt atteikumu iemeslus, jo oficiāli iesniegumus neesam saņēmuši, bet esam prasījuši klubiem iesniegt oficiālus atteikumus. Zinu, ka tikai "Livonia" piekrita spēlēt pie esošā nolikuma un spēļu grafika," portālam "Delfi" apstiprināja LRF valdes loceklis Māris Zeltiņš.

Zeltiņš gan piebilda, ka tā nav tāda unikāla situācija, jo nepietiekama dalībnieku skaita dēļ Latvijas regbijā nav notikušas vairākas sacensības.

Līdz ar to Latvijas regbija sezona noslēgusies, bet vēl svinīgā ceremonijā LRF apbalvos Latvijas čempionāta medaļniekus. LRF saņēmusi arī ielūgumu piedalīties Eiropas čempionātā sniega regbijā vīriešiem un sievietēm, bet vēl nav izlemts, vai Latvijas izlases dosies uz šīm sacensībām Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!