Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 7-5, 7-6 (8:6) smagā cīņā pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu.

Maču sekmīgāk uzsāka Hercoga, kura pirmajā un piektajā geimā lauza pretinieces servi un izvirzījās it kā drošā vadībā ar 4-1. Taču Sevastova spēja saņemties un sestajā un astotajā geimā lauza Hercogas servi, izlīdzinot rezultātu 4-4. Turpinājumā uzvarēja servētājas, bet 12.geimā Sevastova ar otro breikbumbu lauza pretinieces servi un svinēja uzvaru setā ar 7-5.

Arī otro setu veiksmīgāk iesāka Hercoga un sākumā lauza Sevastovas geimu. Kaut Latvijas tenisistei bija daudz vairāk breikbumbu, atspēlēties viņa spēja tikai sestajā geimā.

Astotajā geimā viņa vēlreiz lauza Hercogas servi un izvirzījās vadībā ar 5-3, tomēr pēdējo soli līdz uzvarai uzreiz neizdevās spert. Nākamajā geimā pie Sevastovas serves uzvarēja slovēniete, pēc brīža arī panākot 5-5. Turpinājumā tenisistes uzvarēja vēl pa vienam savas serves geimam un cīņa turpinājās taibreikā. Tajā pirmās divas izspēles uzvarēja Hercoga, bet tad trīs punktus pēc kārtas guva Sevastova. Līdzīga cīņa turpinājās līdz pat taibreika izskaņai, kurā tomēr nedaudz pārāka bija Sevastova, uzvarot ar 8:6.

Mača spriedzi ilustrē fakts, ka tas ilga divas stundas un 10 minūtes.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 50 WTA ranga punktus.

Šobrīd WTA rangā Sevastova ieņem 38.vietu, bet Hercoga atrodas 59.pozīcijā.

Iepriekš abas tenisistes savā starpā bija tikušās divas reizes. 2009.gadā Itālijas pilsētas Kuneo ITF 100 000 sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā uzvarēja Hercoga, bet šī gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā pārāka bija Sevastova.

Nākamajā kārtā Sevastova spēkosies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kas izlikta ar septīto numuru. Pavļučenkovai pirmā kārta bija brīva.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pavļučenkova otro gadu pēc kārtas triumfēja Monterejas WTA "International" turnīrā. Hercoga šajās sacensībās aizkļuva līdz pusfinālam, bet Sevastova - ceturtdaļfinālam. Zīmīgi, ka visas šīs trīs tenisistes Monterejā spēkojās ar serbieti Jeļenu Jankoviču, kurai Sevastova un Hercoga zaudēja, bet Pavļučenkova uzvarēja.

Pagājušā gada Indianvelsas turnīrā Sevastova aizkļuva līdz trešajai kārtai, kurā zaudēja krievietei Verai Zvonarjovai. Līdz ar to latvietei šogad jāaizstāv 80 WTA ranga punkti.

Paralēli notiekošajā vīriešu Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīrā spēlēs arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš būs izlikts ar 31.numuru, kas pirmo kārtu dod brīvu.

Otrās kārtas mačā ATP ranga 34.vietā esošais Gulbis spēkosies ar kādreizējo ATP ranga līderi Leitonu Hjūitu vai Jensuņu Lu no Taivānas. Šobrīd rangā Hjūits ieņem 64.vietu, bet Lu atrodas 43.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!