Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirms Austrālijas atklātā čempionāta sākuma, zaudējusi vienu pozīciju un tagad atrodas 46.vietā.

WTA ranga 45.pozīcijā Sevastona noturējās iepriekšējās 12 nedēļas.

Šonedēļ bija plānots, ka Latvijas vadošā tenisiste piedalīsies Hobārtas WTA "International" sērijas turnīrā, tomēr bronhīta dēļ viņai nācās dalību atsaukt.

Austrālijas atklātajā čempionātā Sevastova pirmajā kārtā spēkosies ar slovēnieti Poļonu Hercogu, kura WTA rangā atrodas tieši vienu pozīciju zemāk. Šī cīņa paredzēta pirmdien.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča saglabājusi 575.vietu, bet Līga Dekmeijere pakāpusies par septiņām vietām uz 615.pozīciju.

Tikmēr trīskārtējā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite atguvusi divas pozīcijas un atrodas 1066.vietā, bet 17 gadus vecā Jūlija Kuļibaba joprojām atrodas 1147.pozīcijā.

Viena izmaiņa notikusi arī WTA ranga pirmajā desmitniekā - Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka apsteigusi karjeru beigušo krievieti Jeļenu Dementjevu, kura tagad noslēdz pirmo desmitnieku. Pirmo vietu joprojām ieņem dāniete Karolīna Vozņacki, otrā ir krieviete Vera Zvonarjova, bet trešo vietu saglabājusi beļģiete Kima Klijstersa.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā risinājās divi WTA kategorijas turnīri. Hobārtā uzvarēja austrāliete Džarmila Grota, kura tagad rangā pakāpusies no 40. uz 34.pozīciju, bet Sidnejas WTA "Premier" turnīrā triumfēja ķīniete Na Li, kura rangā saglabāja 11.vietu.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz Hobārtas turnīra finālam, kas ļāva no 83.pozīcijas pacelties uz 70.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!