Foto: AFP/Scanpix

Bijusī pasaules tenisa ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas savainojuma dēļ ir spiesta priekšlaicīgi noslēgt savas šīs sezonas sportiskās gaitas.

Cīnoties ar kreisās pēdas traumu, 25 gadus vecā Azarenka šīs sezonas laikā noslīdējusi līdz WTA ranga 25.vietai, bet svētdien viņa atsauca savu dalību turnīrā Ķīnas pilsētā Uhaņā.

"Atlikušajā sezonā diemžēl turnīros vairs nepiedalīšanos. Šis man ir bijis ļoti smags gads," paudusi baltkrieviete. "Ceļā uz atkopšanos biju ļoti uzstājīga, tomēr tagad vairs nešķiet, ka tā būtu labākā rīcība."

Azarenka šogad sasniedza ceturtdaļfinālu Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos, bet Francijas atklāto čempionātu viņa traumas dēļ izlaida. Vimbldonas čempionātā sportiste netika tālāk par otro kārtu.

Šogad baltkrieviete nav tikusi pie neviena WTA raudzes titula, spēlējot tikai viena turnīra finālā. Iepriekšējos piecos gados viņa katrā no tiem izcīnīja vismaz divus WTA titulus.

Divkārtējā Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja karjeras laikā izcīnījusi 17 WTA raudzes titulus, bet pasaules rangā 2012.gadā bija pakāpusies līdz pat pirmajai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!